Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Sprijin de la OSIM pentru brevetarea invenţiilor româneşti în străinătate

Guvernul a adoptat joi un memorandum prin care se stabileşte că Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) să acorde sprijin financiar pentru brevetarea invenţiilor româneşti în străinătate.

Ajutorul bănesc se acordă sub forma unei sume nerambursabile, prin virament bancar, persoanelor juridice solicitante a unei cereri de brevet de invenţie la OSIM, pentru care s-a constituit un depozit naţional reglementar şi pentru care OSIM nu a luat o hotărâre de respingere sau nu a fost declarată ca fiind retrasă.

De acest ajutor financiar pot beneficia următoarele categorii: persoanele fizice române cu un venit brut mediu lunar, în ultimele 12 luni, mai mic de 10 ori decât media venitului brut în ultimele 12 luni; persoanele juridice române din categoria IMM-urilor, astfel cum sunt definite de Legea 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, cu modificările şi completările ulterioare, care îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

Executivul precizează că acest ajutor de minimis respectă regulamentele UE şi nu intră sub incidenţa obligaţiei de notificare a Comisiei Europene.

Instrucţiunile privind sprijinirea brevetării în străinătate a invenţiilor româneşti se vor aplica de la data intrării în vigoare a acestora până la 31.12.2020, în acord cu regulamentele Comisiei Europene privind acordarea ajutoarelor de minimis, spunenGuvernul.GOODAGENCY

Diplome de apreciere pentru invenţiile de la ICPE-CA

Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a primit cu ocazia Bursei Nationale a Inventiilor Romanesti, organizata de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii, Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei şase diplome de apreciere.

Diplomele de apreciere s-au acordat pentru brevetele: Stand pentru studiul curgerilor bifazice, rotationale, cu gradient advers de presiune, Generator electric supraconductor, Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apa curgatoare, Motor liniar magnetostrictiv si Supercapacitor cu electrolit gel. GOODAGENCY

Noi medalii de aur şi argint pentru cercetătorii de la ICPE CA

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a obtinut noi medalii de aur şi argint la competiţiile de invenţii la care a participat în acest an.

Două medalii de aur si două de argint au fost câştigate la Salonul International de Inventii INNOVA 2017, ce s-a desfasurat in perioada 4-6 mai la Barcelona, dar şi la salonul internaţional de invenţii de la Geneva, ce a avut loc la sfârşitul lunii aprilie.

Cercetătoarea Florentina Bunea a obţinut două medalii de aur- la Barcelona şi Geneva- cu brevetul ,,Stand pentru studiul curgerilor rotaţionale în gradient advers de presiune,, care vizează realizarea unei instalaţii pentru testarea unor dispozitive ce se pun pe turbinele hidraulice din hidrocentrale cu scopul de a îmbunătăţi calitatea apei.

Proiectul a impresionat juriul că instalaţia testează mai multe dispozitive de aerare care înlocuieşte o parte din turbină şi nu duce la pierderi energetice, permit transferarea oxigenului din aer în apă.

Acest dispozitiv nu duce la pierderi de energie electrică şi introduce aer intr-o proporţie cunoscută.
Bunea ne-a mărturisit că pentru continuarea cercetării sale ar fi nevoie de un nou proiect de cercetare finanţat probabil din PN 2 sau PN 3. 

,,Sperăm să reuşim să continuăm cercetarea pentru că în acest domeniu  fiecare turbină hidraulică e unică pentru că centralele sunt unice. Nu există un prototip făcut la scară care să fie montat. În momentul în care avem o scrisoare de la o formă care doreşte să comande produsul nostru este nevoie de un studiu specific de caz,, a explicat Florentina Bunea.

Celelalte proiecte câştigătoare ale ICPE Ca sunt ,,Motor liniar magnetostrictiv,, , ,, Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extras din cursuri de apă curgătoare,, şi ,, Supercapacitor cu electrolit gel,,.GOODAGENCY

Medalii de aur şi diplome de excelenţă pentru cercetătorii ICPE-CA la salonul de Inventică 2017

Şapte diplome de excelenta si medalii de aur, o diploma de excelenta si medalie de argint, trei diplome de excelenta si un premiu pentru performanta in creativitatea tehnica au primit cercetătorii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, la Salonul Internaţional al Cercetarii, Inovarii şi Inventicii Pro Invent 2017, desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 21-24 martie 2017.

Este vorba despre brevetele „Hidro-agregat  de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apa curgatoare”, „Motor liniar magnetostrictiv”, „Generator electric supraconductor”, „Supercapacitor cu electrolit gel”, „Jonctiuni planare cu gradient functional si procedeu de obtinere”, „Bioreactor tubular cu recircularea partiala a efluentului lichid”, „Material compozit pentru elemente de structura la vehicule spatiale cu proprietati ecranante fata de radiatiile ionizante si electromagnetice” care au obtinut Diplome de excelenta si medalii de aur, dar şi brevetul “Procedeu de obtinere a compozitiei adezive conductive pe baza de argint nanostructurat” ce a primit Diploma de excelenta si medalie de argint.

Brevetele “Priza de apa inglobata intr-o stavila segment”, “Procedeu de obtinere a nanocompozit magnetic fluorescent”, “Procedeu de obtinere filme auto-asamblate” au obtinut Diplome de excelenta acordate de Universitatea Tehnica a Moldovei.

Totodata, pentru inventiile prezentate la Salonul Pro Invent 2017, ICPE-CA  a primit Premiu pentru performanta in creativitatea tehnica. GOODAGENCY

Mai multe supermarketuri din Sectorul 4, amendate pentru marfă expirată

Mai multe supermarketuri din Sectorul 4 al Municipiului București au fost amendate cu suma de 240.800 de lei , pentru comercializarea produselor expirate ( lactate, preparate din carne)  dar și pentru lipsa autorizației de funcționare.

Verificări  similare au avut loc și la fast food-urile din Sectorul 4.  În urma controalelor, 7  shaormerii au fost amendate cu suma de 140.000 de lei pentru lipsa autorizației de funcționare și pentru vânzarea de produse cu termen de valabilitate expirat.

Nesancționați nu au scăpat nici agenții economici care nu au putut face dovada acordurilor de funcționare sau care au angajat personal necalificat pentru vânzarea produselor alimentare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea respectării prevederilor legale, pentru ca siguranța consumatorilor să nu fie pusă în pericol.GOODAGENCY

Ministerul Cercetării și Inovării va modifica statutul cercetătorului

Coaliția Națională pentru Modernizare României (CNMR), condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire cu ministrul Șerban Constantin Valeca la ministerul Cercetării și Inovării, prilej cu care au fost făcute mai multe propuneri.

Propunerile venite din partea CNMR au vizat finanțarea studiilor de fezabilitate și  a scrierii proiectelor pe fonduri europene, realizarea de parteneriate de proiecte de cercetare inovare din fondurile administrative publice locale, direct către institutele de cercetare din cadrul universităților, precum și modificarea Statutului Cercetătorului.

– Situația contractelor de finanțare încheiate în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European SEE 2009-2014 care au ca termen de finalizare a implementării, data de 30. 04. 2017 și ai căror Contractori nu au primit până în prezent, avansul aferent ultimului an de contract 2017.

Lucrări de modernizare a căii ferate pe Coridorul IV Pan-European

Asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL este câştigătoarea procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea la standardele impuse pentru coridoarele europene a subtronsonului de cale ferată km 614 – Cap Y Bârzava (2a), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Braşov–Bucureşti–Constanţa.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de terasamente şi consolidări pe 44,7 km, de construire a 13 poduri noi (dintre care 2 peste râul Mureș), modernizarea a 39 de podeţe, lucrări civile în 5 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare, precum şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), pe toată distanţa subtronsonului.

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului km 614 – Cap Y Bârzava (2a), parte integrantă a tronsonul 2 Km 614 – Gurasada, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.689.959.733,89 lei (fără TVA), 374 milioane euro.

Prin reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe acest subtronson se asigură condiţii tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare de până la 160 km/h pentru trenurile de călători şi până la 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi a siguranţei traficului feroviar.

România a fost selectată de Agenţia Europeană de Apărare cu trei proiecte

Agenţia Europeană de Apărare a evaluat trei proiecte româneşti elaborate de Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) din cadrul Departamentului pentru Armamente al Ministerului Apărării Naţionale, cu scopul avizării lor în următoarele luni.

În urma apelului lansat de Agenţia Europeană de Apărare din februarie 2015, ţara noastră a trimis şase proiecte din 10  posibile şi trei au fost deja selectate pentru identificarea proiectelor cu dublă utilizare, finanţabile din fonduri structurale.

Demersul Agenţiei vine după decizia Consiliului Europei din decembrie 2013, când s-a pus problema unei pieţe europene de securitate şi apărare.

,,Cele trei proiecte selectate abordează teme de mare actualitate, cum ar fi sistemele antidrone, monitorizarea chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară şi costumele de protecţie. Rezultatele acestor proiecte vor avea aplicabilitate militară şi civilă,,, a explicat pentru GOODAGENCY locotenent comandor ing. Marian Vatavu, coordonatorul apelului lansat de Agenţia Europeană de Apărare.

Agenţia Europeană a selectat din partea statelor membre un total de 30 de proiecte.

Bugetul programelor de finanțare pentru IMM-uri, de 10 ori mai mare decât în 2016

Bugetul programelor de finanțare ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, aprobat în ședința de guvern de marţi este de zece ori mai mare decât cel de anul trecut,  iar numărul estimat de beneficiari pentru anul 2017 este de 16.000, față de cei 990 de beneficiari din anul 2016.

Redăm bugetele și numărul de beneficiari aferente celor nouă programe de finanțare adresate IMM-urilor în anul 2017:

IMM- urile, ajutate de Guvern

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, un nou instrument de promovare individuală a întreprinderilor mici și mijlocii.

În cadrul programului, fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul unui an maximum 50.000 lei, sumă nerambursabilă. Anual, se estimează un număr de maxim 500 de beneficiari.

Prin alocaţie financiară nerambursabilă, programul susţine următoarele tipuri de activităţi:

 • ·             Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu;
 • ·             Participări la misiuni economice organizate  în străinătate;
 • ·            Crearea identității vizuale a unei firme (marcă, siglă, slogan);
 • ·            Realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională;
 • ·            Participări la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe;
 • ·            Documentare de piaţă şi alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.GOODAGENCY

 

Credit de 88 de milioane de lei pentru Primăria sectorului 4

EximBank  și  Sectorul 4 al Municipiului București au semnat un acord de finanțare în valoare de 88,33 milioane de lei, după ce banca a fost desemnată câștigătoare pentru acest lot,  în  cadrul licitației organizată recent de autoritatea publică locală.

Acordul de împrumut reprezintă soluția financiară la care Sectorul 4 al Municipiului București a apelat pentru refinanţarea unor împrumuturi interne în valoare  de  aproximativ  183,4  milioane  lei, din care anterior  în  2009, aferent acestui lot, au fost finanţate proiecte care au vizat modernizarea și reabilitarea sistemului rutier precum și extinderea rețelei de apă și de canalizare, toate fiind finalizate.

“Sectorul 4 are nevoie în acest moment de o abordare administrativă axată în primul rând pe urgenţe şi pe priorităţi foarte bine definite. Pentru aceasta, fiecare proiect generat de autoritatea locală trebuie să fie viabil, realist, perfect adaptat nevoilor  stringente  ale cetăţenilor, dar şi finanţat pe măsură. Am optat astfel pentru o refinanțare a serviciului datoriei, operațiune în urma căreia să realizăm economii și disponibilizări de fonduri, care, ulterior, vor fi alocate programelor de investiţii prioritare pentru comunitatea noastră. Suntem încântați că reușim să atingem acest obiectiv,  dată fiind oferta  EximBank ”, a afirmat  Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei,la semnarea acordului.

Consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti în această tranzacție a fost firma de consultanță TUD Business Consulting, specializată în oferirea de servicii financiare precum și de instrumente de analiză și previziuni financiare.GOODAGENCY

Lucrările Magistralei de metrou, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, vor începe în 2017

Guvernul a aprobat joi printr-o hotarare indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, potrivit unui comunicat al Executivului.
Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2017, iar durata de execuție este de patru ani, adica lucrarea ar urma sa fie gata in 2021. Traseul cuprinde statii la Romexpo si la Complexul Comercial Băneasa.

Magistrala 6 extinde rețeaua din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București pe o lungime de 14,2 km și cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră, si asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Valoarea totală a investiției este de 5,9 mld. lei (TVA inclus). Finanţarea se va realiza din acordul de împrumut încheiat între Guvernul României și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și de la bugetul de stat, informează hotnews.ro.

Traseul va avea 12 stații, iar amplasarea acestora va fi următoarea:

1.   Staţia Pajura -  în lungul căii ferate, în ampriza străzii Băiculeşti.

2.   Stația Expoziţiei - în cadrul ariei delimitate de Bulevardul Expoziției, Bulevardul Poligrafiei și strada Parcului, în proximitatea complexului expozițional Romexpo.

Proiectul guvernamental ,,România competitivă,,, lansat

“România Competitivă , un proiect pentru o dezvoltare economică sustenabilă 2016 - 2020”, ​poate fi accesat, începând pe site-ul MECRMA, la adresahttp://www.economie.gov.ro/romania-competitiva.

“România competitivă” a început ca o inițiativă a Guvernului României, care își propune, ca printr-un plan de reforme economice pe termen mediu, să ofere o variantă coerentă de dezvoltare și să le redea românilor încrederea în viitor.

Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă realizarea cât mai rapidă a convergenței cu nivelul mediu de trai din Uniunea Europeană. Dintre posibilii indicatori ai convergenței, proiectul s-a concentrat pe nivelul Produsului Intern Brut/locuitor (exprimat la Paritatea Puterii de Cumpărare), obiectiv care se bucură deja de consensul societal necesar.

RATB vrea să cumpere patru autobuze pentru linia turistică

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a demarat procedura de licitatie deschisa pentru a achizitiona patru autobuze destinate transportului turistic in Capitala.
Anuntul de pe SEAP implica atribuirea unui contract de achizitii publice, care vizeaza cumpararea de autobuze double-decker, urbane, etajate, cu platforma deschisa, 12 metri, Euro 6, cu podea complet coborata pe toata lungimea, destinate transportului turistic in municipiul Bucuresti.  Valoarea estimata a contractului este de 3.907.200 de lei, fara TVA, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 decembrie, ora 16,00, iar data limita de evaluare a ofertelor, in SEAP, este 16 ianuarie 2017, ora 18,00, se mai arata in anunt.GOODAGENCY

Vola.ro a înregistrat vânzări record de black friday

 • Vola.ro a înregistrat vânzări record de black friday ce ajung la 1 milion de euro, in 24 de ore de campanie, potrivit unei informări a agenţiei remisă GOODAGENCY.

  ,,În primele 15 minute de campanie s-au inregistrat peste 900 de cereri (in medie, o cerere pe secunda). Apelurile din call-center-ul Vola.ro au cumulat peste 131 de ore, adica 5 zile si jumatate de convorbiri,, se menţionează de către sursa citată.

 • În plus, cea mai mare tranzactie cu bilete de avion a fost de 3.063 euro pentru un grup de 27 de persoane.

 • Siteul agenţiei de turism a înregistrat 170.000 de calatori
  intr-un interval de 24 de ore, generand 270.000 de vizite  si 1,4 milioane de pagini vizitate.
 • Din 17 octombrie se primesc cererile pentru acordarea ajutoarelor de căldură

  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 informează că, începând cu 17 octombrie 2016, se pot depune cererile în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în sezonul rece 2016-2017..
  Beneficiarii pot primi până la 1082 LEI pentru persoanele singure care utilizează la încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centalizat (RADET);

  • Până la 786 LEI pentru familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centalizat (RADET);
  • Până la  615 LEI pentru familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri sau energie electrică;

  Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate se înregistrează la Serviciul Prevenire Marginalizare Socială şi Intervenţii de Urgenţă, din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 4, cu sediul in B-dul Metalurgiei, nr. 89, Sector 4, Bucureşti, în incinta Grupului Școlar "Miron Nicolescu", unde programul de lucru cu publicul este următorul:Luni - Miercuri între orele 08:30 - 16:00;

  Joi - 08:30 - 18:00; Vineri - 08:30 - 13:30.

  În vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, autorităţile publice locale au posibilitatea de a efectua anchete sociale, atât la sesizare cât şi din oficiu.

  În cazul în care se vor constata discrepanţe între valorile declarate şi cele constatate se va proceda la anularea ajutorului şi recuperarea pe cale legală a prejudiciului constatat.GOODAGENCY

  Autobuzele electrice pentru bucureşteni pot fi făcute şi de specialiştii români

  Pe piaţa transporturilor se dispută în ultimii ani supremaţia producătorilor de maşini nepoluante , iar autorităţile din România par să ignore specialiştii români. Ei preferă să privească spre exterior pentru a angaja firme producătoare, în detrimentul producţiei autohtone.

  Cu toate acestea, un consorţiu de specialişti, format din institute de cercetare şi învăţământ,, firme producătoare de echipamente electrice, îşi propune realizarea unui echipament electric de tracţiune, cu menţiunea ca proiectul să fie susţinut de Primăria Capitalei  şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare- ANCSI.

  Autobuzul electric care se va putea realiza în anul 2017 la nivelul cel mai înalt de performanţe şi la costuri competitive va avea o lungime: 12 m, cu podea joasă, aer condiţionat la şofer şi pasageri; acţionare: c.a. cu convertizor de frecventa;recuperarea energiei de frânare in supercapacitori;putere motor: cca 160 kW; consum specific: 1,1-1,3 kWh/km;capacitate: 80-90 pasageri;autonomia: 80-200 km; posibilitatea încărcării lente sau rapide;acumulatori:NaNiCl2 sau Li Ion, 150-320Ah, 600V; posibilitatea urmăririi consumului de energie de la distanţă. Prin noul autobuz, Bucureştiul va putea intra în rândul capitalelor europene care folosesc energie nepoluantă .

  Încercările prototipului de echipament de tracţiune autobuz electric se vor finaliza în acest an, rezultatele preliminare fiind deosebit de promiţătoare privind realizarea în anul viitor a unor autobuze electrice, precum şi a staţiilor de încărcare cu energie solară.

  Grupul de tehnicieni care doresc să implementeze în Bucureşti proiectul lor este format din ICPE-SAERP - firma care a echipat în ultimii ani peste 300 troleibuze şi tramvaie în Bucureşti şi mari oraşe ale ţării, IMEB - firma recunoscută pentru fabricarea motoarelor de tracţiune, ICPE–CA – specialist pentru activitatea sa în domeniul conceperii unor instalaţii de încărcare a bateriilor cu energie solară ,Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul de Arhitectură Mincu care va optimiza soluţii şi design industrial.GOODAGENCY

  Probleme ale societății prin soluţii IT

  Code for Romania a fost lansat miercuri de o comunitate de programatori, designeri și specialiști în științe sociale sau comunicare care oferă voluntar soluții digitale pentru rezolvarea provocărilor societății românești.

  Code for Romania funcționează după un model născut în San Francisco în 2008 sub numele de Code for America și perpetuat în toată lumea sub forma unor comunităţ̦i naţionale de profesioniști voluntari care-și propun să rezolve probleme ale societății prin soluţii IT.GOODAGENCY


  Finanțarea școlilor fără autorizație sanitară, extins până la 20 septembrie 2016

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a comunicat, la sfârșitul lunii august, tuturor unităților de învățământ eligibile că termenul de solicitare a finanțării pentru lucrări necesare obținerii autorizației sanitare de funcționare se prelungește până la data de 20 septembrie 2016.
  Decizia a fost luată pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de unități să demareze în acest an intervențiile de acest fel, ca urmare a faptului că sumele alocate cu această destinație nu au fost solicitate în integralitate. Este vorba de fonduri în valoare 800.000.000 lei, alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), reprezentând circa 66% din bugetul programului.

  Astfel, din 3.471 de unități de învățământ eligibile, 381 sunt, în prezent, incluse la finanțare prin PNDL cu suma de 257.879.369,34 lei (alocare financiară pe perioada 2016-2019), pentru lucrările necesare obținerii autorizației sanitare. Pentru alte 1.043 de unități de învățământ, unitățile administrativ-teritoriale (uat) și prefecturile au comunicat că nu se solicită finanțare*, restul de 2.047 fiind unități pentru care cererea de finanțare nu a fost depusă sau a fost depusă cu documentație incompletă.

  Alte 21 de unități de învățământ sunt, în acest moment, introduse la finanțare prin PNDL cu alocație parțială în sumă de 10.720.860,00 lei, pentru perioada 2016-2019, pentru lucrări din altă categorie decât cele necesare obținerii autorizației sanitare de funcționare.

  O primă analiză arată că principala cauză a slabei accesări a fondurilor disponibile este legată de capacitatea administrației locale: unele primării, mai ales din mediul rural, fie au capacitate redusă de a pregăti proiecte, fie derulează lent procesul de pregătire a lor, fie au o altă prioritizare a solicitărilor de finanțare. Această problemă este întâlnită nu doar în cazul școlilor, ci în general pentru investiții în plan local.

  Guvernul va analiza în cel mai scurt timp măsuri pentru a sprijini autoritățile locale în pregătirea de proiecte, două posibile soluții fiind formarea de echipe centrale de asistență tehnică și a dezvoltarea unor proiecte-tip, acolo unde este aplicabil.

  MENCS urmează să finalizeze maparea stării tuturor unităților de învățământ din România (condiționalitate ex-ante pentru utilizarea fondurilor europene în domeniul educației). Rezultatul va fi accesul la date actualizate a stării infrastructurii din educație și a cauzelor acesteia.GOODAGENCY

  Peste 10 proiecte de cercetare, elaborate de elevii Centrului de excelenţă al ICPE-CA

  Tineri cercetători, elevi ai Centrului de de Initiere in Cercetarea Stiintifica Alexandru Proca ce funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentrui Inginerie Electrică ICPE-CA, au prezentat în aceste zile noile lor proiecte de cercetare, cu ocazia unei comunicări ştiinţifice.

  Proiectele au fost prezentate şi apreciate mult de comitetul ştiinţific foirmat din profesori şi specialişti în domeniu, precum Carmen Mincă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Mustafa Oz, de la ICHB, Wilhelm Kappel - director general al ICPE-CA, Claudia Preda -Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc şi Mircea Ignat, coordonatorul Centrului Alexandru Proca.

  ,,Avem 11 lucrări cu care ne mândrim.Au fost făcute de cei mai buni elevi de la liceele cu renume şi continuăm să atragem şi pe alţii .Facem iniţiare în cercetare , dar  mergem şi in competiţii .(..),, a declarat Mircea Ignat.

  Unul dintre elevii care au prezentat proiectele de cercetare, Florescu George Luca,, clasa XII a în  Colegiul Tudor Vianu, a mărturisit că proiectul său poate ajuta la stocarea unor cantităţi mari de energie nepoluantă.

  Curs Valutar


  Moneda: RON 
  Pentru: 17/08/2017
  CHF 4.0432
  EUR 4.5816
  GBP 5.0369
  USD 3.9104

  Made by (c) The Factory
  Modified by (c) IT Creative

  Despre Noi

  GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

  Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

  Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

  Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

  Citatul zilei

  Dacă Tăriceanu şi Geoană, în 2008, au pus România pe butuci prin demagogie şi populism, imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă România ar fi condusă de Ponta şi Antonescu. Cei doi ar duce România în faliment cu viteza cu care copilotul Ponta se răstoarnă la raliu, iar ieşirea din această situaţie se va face cu programul de lucru al lui Antonescu, de la 1 la 5 după amiaza, a spus preşedintele PDL, Emil Boc.

  Online

  Avem 2227 vizitatori şi 2 membri online

  Login  ANSR

  Caută în site

  Apa minerală KEIA

  Anunturi

  Learning

  Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

  http://cursuri-germana-engleza.ro/
  Tel: 0723642817
  Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.