Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Selecție de proiecte cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a demarat procedura de selecție de proiecte cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Sectorului 3 pe anul 2018.

Astfel, până pe 15 mai, la ora 12.00, persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial pot depune proiecte educative, destinate tineretului sau sportive, aferente programului de utilitate publică „Sportul pentru toți”.

Proiectele educative pot fi propuse de persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial - asociații ori fundații constituite conform legii - sau culte religioase recunoscute conform legii. Pentru proiecte sportive se pot înscrie cluburile sportive de drept privat și ale asociațiilor din domeniu pe ramură de sport. Cu idei de proiecte destinate tinerilor pot veni persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial de și pentru tineret- structuri neguvernamentale de și pentru tineret constituite conform OUG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea tinerilor nr. 350/2006 privind organizațiile de și pentru tineret.

Menționăm că selecția și evaluarea proiectelor vor fi realizate în perioada 16-30 mai, iar comunicarea rezultatelor se va face pe 31 mai.

Cadrul legal și procedura de selecție a proiectelor sunt cuprinse în „Ghidul solicitantului de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local al Sectorului 3 al Municipiului București, pentru activități non-profit de interes general”. Acesta poate fi consultat pe site-ul instituției, www.primarie3.ro, la secțiunea Anunturi.

Aici persoanele interesate pot găsi procedura de atribuire a contractelor, respectiv de solicitare a finanțării nerambursabile, inclusiv detalii despre conținutul dosarului și modalitatea de transmitere a acestuia.

Documentația de solicitare a finanțării se depune într-un singur exemplar, în format print, precum și în format electronic (stick, CD/DVD), la sediul Primăriei Sectorului 3 - Serviciul Consiliere și Îndrumare (Calea Dudești nr. 191, parter).

Ghidul solicitantului a fost aprobat prin HCLS3 nr. 78/29.03.2017, modificat prin HCLS3 nr. 53/16.02.2018 și prin HCLS3 nr. 122/28.03.2018.

Suma aprobată pentru anul 2018 este de 900.000 de lei, fiind disponibilă astfel: 600.000 pentru proiecte educative, 100.000 de lei pentru proiecte destinate tineretului și 200.000 de lei pentru proiecte sportive, aferente programului de utilitate publică „Sportul pentru toți”.

Primăria sectorului 2 alocă bani pentru proiectele de cultură, sport, educaţie ale ONG urilor

Primăria Sectorului 2 a alocat suma de două milioane de lei pentru finanţarea proiectelor propuse de ONG-urile care doresc să realizeze proiecte viabile, necesare creşterii condiţiilor de trai ale locuitorilor sectorului 2.

ONG-urile interesate, pot să depună proiecte pentru obţinerea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local al sectorului 2 pentru activităţi nonprofit din domeniile: cultură, sport, educaţie, mediu şi social în condiţiile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Suma totală de 2.000.000 lei alocată de la bugetul local al Primăriei Sectorului 2, este defalcată - 400.000 lei pentru cultură, prin revitalizarea vieţii culturale a sectorului 2, creşterea participării la actul cultural şi reducerea dezechilibrului existent între centru şi periferie; 400.000 lei pentru sport, prin încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive în mod continuu; 400.000 lei pentru educaţie, prin promovarea creativităţii şi a simţului artistic în rândul elevilor din unităţile de învăţământ din sectorul 2; 400.000 lei pentru mediu, prin conştientizarea cetăţenilor cu privire la problemele de mediu şi importanţa implicării active în păstrarea unui ambient prietenos; 400.000 lei pentru social, prin asigurarea de asistenţă pentru cetăţenii sectorului 2 aflaţi în situaţii de risc.

Propunerile de proiecte pot fi depuse până la data limită de 10.04.2018, ora 18.30, la Registratura Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.GOODAGENCY

Medalii de aur pentru cercetarea de la ICPE-CA

În cadrul Salonului Internaţional al Cercetarii Stiintifice, Inovarii si Inventicii Pro Invent 2018, desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 21-23 martie 2018, competitivitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a reiesit din nou prin obtinerea a două diplome de excelenta si medalii de aur cu mentiune speciala si a unei diplome de excelenta.

Brevetele „Sistem de aerare a apei pentru turbine hidraulice” si „Transformator planar cu nanofluid magnetic” au obtinut Diplome de excelenta si medalii de aur cu mentiune speciala.

Brevetul “Ansamblu magnetic supraconductor pentru masurarea momentelor magnetice” a obtinut diploma de excelenta.GOODAGENCY

 

Casieriile DITL sector 3, deschise sâmbătă, 31martie, PÂNĂ LA ORA 14

Primăria Sectorului 3 prelungește programul de lucru cu publicul sâmbătă, 31 martie, între orele 9.00-14.00, pentru a le oferi acestora posibilitatea să-și achite taxele și impozitele locale.

Persoanele interesate au la dispoziție casieriile DGITL situate în următoarele zone: str. Sf. Vineri nr. 32 (sediul central), Câmpia Libertății nr. 36 și Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5 (puncte de lucru), precum și cele două standuri special amenajate în incinta Auchan Titan și ParkLake Shopping Center unde plata se face prin card bancar. De asemenea, contribuabilii Sectorului 3 au la dispoziție pentru plata obligațiilor fiscale și platforma www.ghiseul.ro.

Contribuabilii Sectorului 3 își pot achita, până la data de 2 aprilie, taxele și impozitele locale aferente anului 2018 beneficiind de bonificația de 10%, deoarece 31 martie este zi nelucrătoare.GOODAGENCY

România din nou promovată de turoperatorului german Dertour

România va fi disponibilă în cel mai scurt timp în cataloagele de promovare ale turoperatorului german Dertour.

Astfel, țara noastră va fi disponibilă din nou în sistemul de rezervări care se adresează celor peste 10.000 de agenții partenere ale turoperatorului, urmând ca, de anul viitor, oferta României să fie una mult diversificată.

De altfel, România a fost în continuare promovată în două dintre cataloagele turoperatorului, unul care promovează circuite turistice, iar cel de-al doilea care prezintă ofertele din Delta Dunării și croazierele pe Dunăre.GOODAGENCY

 

Românii vor lucra la echiparea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk

Companiile ROMAERO și SIKORSKY - parte al grupului Lockheed Martin au semnat miercuri, 14 martie, un acord de parteneriat industrial, la sediul Ministerului Economiei, care se axează pe activități care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria națională de apărare a României la lucrări de asamblare, echipare, customizare și întreținere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw.
Centrul de la București va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea și întreținerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală.

Vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei

Ministerul Turismului anunţă că tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Instituţiile publice stabilesc unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă printr-o procedură de achiziţie publică, aleasă în funcţie de valoarea totală a voucherelor de vacanţă acordate salariaţilor, conform legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.

Fiecare unitate emitentă încheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizați de Ministerul Turismului, care dețin structuri de primire turistice clasificate și/sau agenții de turism licențiate și care acceptă vouchere de vacanță ca modalitate de plată.GOODAGENCY

 

Târg de turism la Romexpo între 22 şi 25 februarie

Cea de-a 39-a ediție a Târgului de Turism al României își deschide porțile în perioada 22-25 februarie, la Romexpo.
Cei care vor trece pragul Târgului de Turism vor fi captați de momentele unice pregătite la standul Ministerului Turismului.

Pavilionul este încadrat de o reproducere a porții cetății din Alba Iulia. În cadrul evenimentului, spectatorii vor avea parte de un moment special. La standul Ministerului Turismului va avea loc o punere în scenă a primului schimb de gardă de la Poarta Cetății Alba Carolina, din 1 decembrie 1918. GOODAGENCY

Persoanele fizice care vor să producă energie regenerabilă de până la 100 kW vor putea vinde

Persoanele fizice care vor să producă energie regenerabilă în capacităţi de până la 100 kW vor putea vinde electricitatea în reţeaua de distribuţie,potrivit unui proiect de ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energiei (ANRE).

Ordinul ar putea intra în vigoare în această primăvară, a declarat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE, citat de Agerpres.

Mai exact, consumatorii care vor să producă energie regenerabilă în capacităţi mai mici de 100 de kW vor putea livra energia în reţea, iar distribuitorii din zona respectivă vor fi obligaţi să o achiziţioneze la preţul la care cumpără energie pentru consumul lor propriu tehnologic.Factura la energie a acestor consumatori va fi compensată cu valoarea energiei livrate în reţea.

Preţul de vânzare a energiei electrice produse şi livrate în reţelele electrice de către persoanele fizice care deţin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie cu puteri electrice instalate sub 100 kW către operatorii de distribuţie concesionari în vederea acoperirii consumurilor proprii tehnologice în reţelele electrice este preţul mediu estimat al energiei electrice active, stabilit de ANRE prin ordin de aprobare a tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a preţului pentru energia electrică reactivă, pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, se arată în proiectul de ordin.

Energia care va fi vândută de micii consumatori în baza acestui ordin trebuie să fie obligatoriu măsurată cu contoare inteligente sau care pot asigura cel puţin citirea la distanţă.GOODAGENCY

Companiile PMB fac economii la bugetul local

Companiile Municipale înfiinţate de către Primăria Municipiului Bucureşti au ca obiectiv administrarea mult mai eficientă a patrimoniului public şi furnizarea serviciilor publice la standarde europene la preţuri mult mai mici decât cele actuale, toate aceste măsuri constituind îmbunătăţiri ale administrării bugetului Capitalei, în beneficiul bucureştenilor, se arată într-un comunicat remis GOODAGENCY de PMB.

Potrivit estimărilor, activitatea acestor societăţi va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local, iar personalul care va deservi aceste societăţi va fi preluat din instituţiile subordonate CGMB, inclusiv din direcţiile de specialitate ale PMB, ceea ce înseamnă că aceasta reorganizare nu va determina disponibilizări de personal.

Astfel, în cadrul acestor reorganizări, se vor desfiinţa actualele Regii şi Administraţii, (Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri-Parcuri, Administraţia Fondului Imobiliar), însă angajaţii nu vor fi disponibilizaţi ci preluaţi de către noile Companii. Se vor face angajări doar pentru companiile cu activităţi noi, cum ar fi Trustul de Construcţii Metropolitane, Societatea de Pază şi Securitate sau Societatea Turistică.

Totodată, înfiinţarea companiilor municipale permite încheierea unor parteneriate public-private cu mediul de afaceri, în domeniile de specialitate, ceea ce reprezintă o accelerare a realizării unor proiecte de investiţii, esenţiale pentru Bucureşti.

Astfel, Consiliul General hotărăşte asupra înfiinţării şi reorganizării regiilor de interes local, înfiinţează instituţii publice, societăţi comerciale şi servicii publice de interes local şi instituie norme de organizare şi funcţionare a acestora. Totodată, Consiliile Locale pot hotărî asupra participării cu capital sau cu bunuri, în numele şi interesul colectivităţilor locale pe care le reprezintă, la înfiinţarea, funcţionarea şi dezvoltarea unor organisme prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local.

Amintim cele 22 de companii municipale sunt:1. Compania Municipală Consolidări - a demarat deja lucrările la patru clădiri în Centrul Istoric al Capitalei, iar în perioada imediat următoare se vor încheia alte trei contracte pentru punerea în siguranţă a unor clădiri din Capitală. 2.
2. Compania Municipală Medicală - Pentru că nu există încă în Bucureşti suficiente locuri disponibile în căminele de persoane vârstnice (cererea depăşind cu cel puţin 300% oferta de locuri existente) şi nici suficiente servicii de îngrijire la domiciliu pentru acestea, CGMB a mandatat Compania Municipală Medicală Bucureşti să identifice, împreună cu instituţiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost care să asigure o mai bună protecţie a vârstnicilor din Bucureşti. Astfel, pentru anul 2018, se prevede derularea unui astfel de program, printr-o variantă tehnologizată, pentru 10.000 de persoane vârstnice, bolnave cronice.

3. Compania Municipală Eco Igienizare se va ocupa de deratizarea şi dezinsecţia la nivelul municipiului Bucureşti. 4. Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat are ca obiect de activitate protecţia civilă şi situaţiile de urgenţă şi se va ocupa, printre altele, de întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii avizelor ISU, dar şi de consultata privind securitatea în muncă. 5. Compania Municipală Parking are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar şi întreţinerea şi modernizarea celor existente.

6. Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje va realiza modernizarea şi reabilitarea străzilor din Capitală, precum şi de reabilitarea / construirea de poduri şi pasaje. 7. Trustul de Clădiri Metropolitane SA - va avea ca obiect de activitate construcţia de locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale, cămine de studenţi, de bătrâni, extinderi de şcoli etc. 8. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza studii de oportunitate, fezabilitate şi proiecte tehnice pentru obiectivele de investiţii ale Capitalei.

9. Compania Municipală Imobiliară se ocupă cu întreţinerea, modernizarea şi dezvoltarea fondului locativ. 10. Compania Municipală Managementul Traficului va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală. 11. Compania Municipală Iluminat Public se va ocupa de modernizarea şi întreţinerea sistemului de iluminat public din Capitală. 12. Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde - administrarea, exploatarea, întreţinerea şi protejarea arborilor şi spaţiilor verzi din Bucureşti. 13. Compania Municipală Tehnologia Informaţiei va asigura servicii de mentenanţa colectivă şi predictivă pentru echipamentele hardware, va dezvolta soluţii şi aplicaţii software, pentru PMB şi instituţiile subordonate.

14. Compania Municipală Paza şi Securitate vă asigura servicii de pază şi securitate pentru PMB şi instituţiile subordonate, dar şi pentru alte obiective publice. 15. Compania Parcuri şi Grădini se va ocupa de întreţinerea şi modernizarea parcurilor şi grădinilor publice din Capitală.16. Pentru Compania Municipală Publicitate şi Afişaj se va ocupa de închirierea spaţiilor publicitare de pe domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti.17. Compania Municipală Agrement are ca obiectiv principal prestarea de activităţi recreative şi distractive de agrement. 18. Compania Municipală Energetică S.A - va realiza investiţii în sistemul de termoficare al Capitalei şi va construi un nou CET, în zona de nord-est, pentru echilibrarea sistemului de energie termică. 19. Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat S.A - are ca obiect de activitate protecţia civilă şi situaţiile de urgenţă. Această companie se va ocupa, printre altele, de întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii avizelor ISU, dar şi de consultanţă privind securitatea în muncă.

20. Compania Municipală Turistică S.A se va ocupa de promovarea Bucureştiului ca destinaţie turistică; 21. Compania Municipală  Managementul Transportului S.A vă desfăşura activităţi de modernizare a transportului public din Bucureşti şi zonele limitrofe Capitalei. 22. C.M. Cimitire Bucureşti S.A. va administra 15 cimitire şi 2 crematorii din Bucureşti, realizând activităţi de întreţinere, modernizare etc.GOODAGENCY

Prima parcare de tip park&ride va fi construita in cadrul nodului Intermodal Pantelimon-Vergului

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ)- Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai si Metrou Park&Ride – Parcare Supraterana si Terminal RATB Intersectia Sos. Pantelimon cu Sos. Vergului Dudesti, sector 2.

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi pentru si 11 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 6 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abtinut 11 consilieri USR.

 

Situata la un nod intermodal "Cap Linie de Tramvai si Metrou Park&Ride", aceasta ofera posibilitatea de conectare rapida la transportul in comun (autobuz, tramvai, metrou), ceea ce duce atat la degajarea parcarilor centrale, cat si la fluidizarea traficului rutier.GOODAGENCY


Performanța Bucureştiului rămâne neschimbată în 2018-2019

Fitch Ratings a confirmat la data de 12 ianuarie 2018, ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale Municipiului București la ''BBB-'', ambele cu perspectivă Stabilă, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară .

De asemenea, calificativul pe termen scurt în valută şi monedă locală a fost confirmat la "F3”.

Calificativele de rating pentru Municipiul București sunt identice cu cele aferente datoriei guvernamentale a României pe termen lung, respectiv ”BBB-”, cu perspectivă Stabilă. Ratingurile de țară au fost confirmate de Fitch Ratings la data de 12 ianuarie 2018, în aceeași zi cu cele ale Municipiului București (https://www.fitchratings.com/site/pr/1035033).

Ratingurile de tip ”investment grade” atribuite de agenție reflectă performanța operațională solidă continuă a Municipiului București, nivelul moderat al datoriei și al indicatorilor corespunzători, în concordanță cu nivelul ratingului, cât și baza solidă de impozitare și de asemenea nivelul de bunăstare al orașului București, care este mult peste media națională, apreciază Fitch Ratings.

Scenariul de bază al Fitch Ratings este că performanța orașului va rămâne stabilă în perioada 2018-2019, Bucureștiul fiind mai puțin dependent de transferurile de TVA.GOODAGENCY

Companiile PMB care fac parte din Holdingul Municipal, majorate cucapital social

18 companii ale Primăriei Capitalei care fac parte din Holdingul Municipal. vor beneficia de majorări financiare, la capitalul social de 271,6 milioane lei.

În urma majorării, Consiliul General ar urma să deţină peste 99,9% din capitalul social, restul revenind SC Service Ciclop SA. Astfel, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă: majorare de 15 milioane lei (ajungând la 18,3 milioane lei). Conform notei de fundamentare, societatea îşi propune achiziţionarea unui spaţiu ori amenajarea şi utilarea unui sediu. Compania Municipală Consolidări: majorare de 17,2 milioane lei (ajungând la 36,7 milioane lei). În nota de fundamentare este invocată necesitatea achiziţionării unor mijloace fixe, în vederea desfăşurării activităţii (o hală mecanică, schele, macara, încărcătoare telescopice, autobasculante, dube, autoutilitare).

RADET zice că facturile la căldură în acest an sunt mai mici ca anul trecut datorită TVA ului maimic

RADET a anunţat luni că facturile la încălzire pe luna octombrie au scăzut cu peste 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, precizând însă că preţul la energia termică nu va creşte în această iarnă.

Regia spune că, datorită scăderii TVA de la 20% la 19% începând cu luna ianuarie a acestui an, tariful gigacaloriei (cu TVA) a scăzut de la 164,40 lei la 163,03 lei.Astfel, la un apartament convenţional în 2017 la 0,2860 gcal consumate se plăteşte 163,03 Lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 46,63 lei/încălzire, iar în 2016 tarifele au fost la 0,3960 gcal consumate - 164,4 lei/gcal şi 65,10 lei /încălzire.

La o cameră în 2017, la 0,1820 Gcal consumate - se plăteşte 163,03 Lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 29,67 lei/încălzire, în timp ce în 2016 la 0,2520 gcal consumate s-a plătit 164,4 lei/gcal şi 41,43 lei/încălzire. Pentru două camere în 2017, 0,2600 Gcal consumate - 163,03 Lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 42,39 lei/încălzire, iar în 2016 la 0,3600 gcal consumate - 164,4 lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 59,184 lei/încălzire, în timp ce pentru trei camere în 2017 la 0, 3120 Gcal consumate - se plăteşte 163,03 lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 50,87 lei/încălzire, iar în 2016 la 0,4320 gcal consumate - 164,4 Lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 71,02 lei/încălzire. Pentru patru camere în anul 2017 la 0,3900 Gcal consumate se plăteşte 163,03 lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 63,58 lei/încălzire, iar în 2016 la 0,5400 gcal consumate  - 164,4 lei/Gcal (tarif cu TVA) şi 88,78 lei/încălzire.GOODAGENCY

Bani în avans pentru căldură şi apa caldă

PMB plateste și în acest an, în avans, gazele naturale, pentru a garanta furnizarea continuă de apă caldă si căldură in București, la propunerea primarului Gabriel Firea.

Prima conventie de justificare a avansurilor, incheiata intre  Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti, Electrocentrale Bucuresti S.A. si Societatea Nationala de Gaze Naturale ”Romgaz” S.A. Medias, prevede repartizarea in avans a sumei totale estimate de 466.858.974,53 lei de la bugetul local al Municipiului Bucuresti, respectiv 198.646.950,22 lei pentru trimestrul IV al anului 2017 si 268.212.024,31 lei pentru trimestrul I al anului 2018.

A doua conventie, incheiata intre Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti si ENGIE Romania S.A. prevede plata in avans a sumei totala de 44.945.064 lei, respectiv 20.427.384 lei pentru trimestrul IV al anului 2017 si 25.517.680 lei pentru trimestrul I al anului 2018, reprezentand estimarea contravaloarii gazelor naturale necesare furnizarii de energie termica in perioada octombrie 2018- martie 2018.

A treia conventie, incheiata intre Municicpiul Bucuresti, RADET Bucuresti, producatorul de energie termica VEST- ENERGO S.A. si furnizorul de gaze naturale ENGIE Romania S.A prevede repartizarea in avans a sumei de 18.634.672,20 lei.

A patra conventie, incheiata intre Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti, producatorul de energie termica „CET Grivita” si furnizorul de gaze naturale ENGIE Romania S.A. prevede alocarea in avans a sumei totale de 13.348.329 lei, respectiv suma de 6.741.539 lei pentru trimestrul IV al anului 2017 si 6.606.790 lei pentru trimestrul I al anului 2018.GOODAGENCY

Ministerul Turismului face precizări în cazul Omnia Turism.80 de turişti vor fi aduşi în ţară

Situația creată în urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL este complexă, iar Ministerul Turismului caută soluții pentru mai multe probleme care au fost create de blocarea conturilor bancare ale agenției, imediat după ce s-a difuzat în mass-media vestea morții acestuia, anunţăun comunicat remis GOODAGENCY de către minister.

Sursa citatăarată că ministrul Turismului Mircea Dobre a reușit să găsească unele soluții, împreună cu reprezentanții ANAT, MAI și MAE, pentru aducerea în țară a unui grup de 80 de români, care au achiziționat pachete turistice de la această agenție, și  i-a sfătuit pe toți cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenției au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăți.

,,Ministrul Mircea Dobre a discutat personal și cu reprezentanții instituțiilor bancare și a reușit identificarea unor soluții legale pentru achitarea unei părți din costurile necesare aducerii în țară a celor 80 de turiști blocați în străinătate. De asemenea, ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clienții agenției Omnia Turism și cu reprezentanții agențiilor partenere, pentru a găsi posibile soluții de ieșire din această situație. În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasați deja de agenția Omnia Turism din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro,, se spune în comunicat.

Split TVA , aplicată doar firmelor în insolvenţă şi faliment

Colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, a anunţat premierul Mihai Tudose, după o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR).

ela spus că această flexibilizare a măsurii split TVA va fi făcută în dezbaterile din Parlament.GOODAGENCY

Peste 100 de academii din 40 de ţări din Europa se vor reuni la Bucureşti

Peste 100 de academii din 40 de ţări din Europa se vor reuni în zilele de 16 şi 17 octombrie la Bucureşti , la workshop-ul desfăşurat în cadrul proiectului SAPEA - Consultanță științifică pentru politicieni cu ajutorul Academiilor Europene, organizat de Academia de Științe Tehnice din România.

SAPEA colaborează îndeaproape cu grupul de consilieri științifici la nivel înalt, ca parte a mecanismului de consultanta științifică (SAM) al Comisiei Europene, reunind cunoștințele și expertiza a peste 100 de academii din peste 40 de țări din întreaga Europă.

Evenimentul va oferi oportunitatea unor schimburi de idei între academiile din întreaga Europă, cu discuții pe teme cum ar fi provocările cu care se confruntă academiile atunci când oferă consultanță științifică pentru politicieni, modele de lucru, structuri organizaționale şi strategii utilizate pentru promovarea activităților lor.

Totodată, evenimentul îşi propune să promoveze cooperarea între diferitele academii cu domenii științifice diverse (academii de știință, academii de inginerie, academii de medicină, științe sociale și umaniste) pentru a aborda mai eficient provocările interdisciplinare, să contribuie la schimbul de bune practici ale academiilor în furnizarea de consultanță pentru factorul politic, să prezinte opțiuni pentru consolidarea academiilor individuale și modele de colaborare.GOODAGENCY

Instalatie pentru reciclarea deseurilor prin impulsuri electrice de inalta tensiune

O instalatie, la nivel de model experimental, care se va folosi in geologie, in prelucrarea zgurei rezultate din arderea deseurilor menajere si in reciclarea deseurilor electrice va fi realizată de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, impreuna cu Pilot Arm si Silver Trading SRL, parteneri, în cadrul proiectului intitulat “Instalatie pentru reciclarea deseurilor prin impulsuri electrice de inalta tensiune”.

Instalatia poate fi utilizata la separarea selectiva a componentelor din diverse conglomerate prin aplicarea unor impulsuri repetitive de inalta tensiune (200-300 kV), cu un timp de crestere extrem de scurt de circa 300 nanosecunde. Gradul inovativ al instalatiei este dat si de faptul ca la nivel mondial o singura firma produce o instalatie ce utilizeaza o tehnologie similara.

Prin realizarea si utilizarea instalatiei se deschid noi oportunitati in domeniul cercetarii geologice si in domeniul prelucrarii/reciclarii deseurilor, cu impact direct asupra protectiei mediului.

Proiectul a fost finantat in cadrul programului PNII si s-a desfasurat in perioada 2014-2017.
Obiectivul  general al proiectului l-a reprezentat realizarea unei Partenerii consortiului au depus cerere pentru obtinerea brevetului de inventie.GOODAGENCY

Sprijin de la OSIM pentru brevetarea invenţiilor româneşti în străinătate

Guvernul a adoptat joi un memorandum prin care se stabileşte că Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) să acorde sprijin financiar pentru brevetarea invenţiilor româneşti în străinătate.

Ajutorul bănesc se acordă sub forma unei sume nerambursabile, prin virament bancar, persoanelor juridice solicitante a unei cereri de brevet de invenţie la OSIM, pentru care s-a constituit un depozit naţional reglementar şi pentru care OSIM nu a luat o hotărâre de respingere sau nu a fost declarată ca fiind retrasă.

De acest ajutor financiar pot beneficia următoarele categorii: persoanele fizice române cu un venit brut mediu lunar, în ultimele 12 luni, mai mic de 10 ori decât media venitului brut în ultimele 12 luni; persoanele juridice române din categoria IMM-urilor, astfel cum sunt definite de Legea 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, cu modificările şi completările ulterioare, care îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

Executivul precizează că acest ajutor de minimis respectă regulamentele UE şi nu intră sub incidenţa obligaţiei de notificare a Comisiei Europene.

Instrucţiunile privind sprijinirea brevetării în străinătate a invenţiilor româneşti se vor aplica de la data intrării în vigoare a acestora până la 31.12.2020, în acord cu regulamentele Comisiei Europene privind acordarea ajutoarelor de minimis, spunenGuvernul.GOODAGENCY

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 20/04/2018
CHF 3.8902
EUR 4.6606
GBP 5.3294
USD 3.7886

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

"Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?", a declarat Traian Băsescu

Online

Avem 4947 vizitatori şi 1 membru online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.