Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Despre hipnoză, cu un specialist

Ce este hipnoza?
Unii o vor asocia cu spectacolele de circ, în care hipnotizatorul “adoarme” o persoană , de multe ori balansându-i în dreptul ochilor un pendul sau un ceas de buzunar şi îi cere apoi să facă tot felul de lucruri amuzante, spre distracţia publicului.

Alţi se vor gândi că în culturile străvechi, stările de transă erau asociate vindecării şi erau aplicate frecvent de şamani (vraci). Aceştia, în ritualele şamanice, pentru a se ajunge în transe hipnotice foloseau cântece ritmate, exerciţii de respiraţie sau substanţe psihotrope.

Unii cercetători susţin că suntem într-un fel de transă hipnotică (nu ne mai racordăm sută la sută la realitate) chiar şi atunci când citim o carte sau urmărim un film.

Supranatural, şarlatanie sau hipnoza este o procedura fundamentată ştiinţific care poate ajuta pacienţii să gestioneze durerea, stresul, anxietatea, traumele sau fobiile?... vă întrebaţi, probabil, atunci când auziţi despre hipnoză.

De aceea, am intrebat şi noi, pentru dvs, un psiholog hipnoterapeut: Delia Ciobancan.

GOODAGENCY: Ce este, de fapt, hipnoza?

În pofida controverselor istorice pe marginea a ce este hipnoza, mulţi sunt de acord în ceea ce priveşte fenomenele sale. Fie că este inductie hipnotică facută de terapeut, autoindusă sau spontană, schimbările comportamentale şi de percepţie, odată ce un individ se află în stare de transă sunt general acceptate.Hipnoza este un proces special, este o stare de conştienţă modificată, în care oamenii pot intra.Ei experimentează o receptivitate şi o activitate crescută a eului, modificări ale atenţiei, mai multe procese de gândire, mai multă imaginaţie, fenomene de disociere, regresie în slujba eului şi o estompare a orientării generale în realitate.

Procesul reflectă diferite stări subiective percepute de subiect. Anumite persoane par să poată intra într-o stare profundă şi să manifeste comportamente bizare, cum ar fi regresia, deformarea timpului şi halucinaţii. Altii par să ajungă într-o fază de echilibru, în care vor îndeplini sugestii simple, în timp ce alţii pot deveni mai relaxaţi sau mai puţin alerţi.

GOODAGENCY: La ce poate folosi hipnoza?

Hipnoza, spre deosebire de majoritatea modalităţilor de tratare, exista de foarte multă vreme şi este superioară unor proceduri standard de tratament. Peste o jumatate de secol a demonstrat că ea este una dintre cele mai versatile şi mai utile instrumente de îngrijire a sănătăţii fizice şi mentale.

Probabil cea mai veche descriere a unei hipnoanestezii este consemnată in “Facerea”: “Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o lui Adam”.

Cea mai eficienta practica a hipnozei este întâlnită ca adjuvant în psihoterapie. Problemele speciale ca sindromul colonului iritabil, fumatul, roaderea unghiilor, scăderea în greutate şi obezitatea, abuzul de substanţe, insomnia, sforăitul puternic, performanţa academică a studenţilor, performanţa sportivă, cât şi folosirea hipnozei pentru tratarea multor probleme ale celor mici – enurezis, durere acută, performanţă şcolară, smulgerea cronică a părului, reglarea temperaturii periferice, modularea sistemului imunitar, fibroza chistică, greaţa şi voma provocate de chimioterapie, tulburarea hiperchinetică cu deficit de atenţie – sunt predispuse pentru utilizarea hipnozei ca tratament preferat.

Hipnoza are efecte pronunţate în reducerea durerii şi anxietăţii în cazul procedurilor medicale invazive, cum este chirurgia, pentru durerile şi trauma naşterii, în medicina internă, în afecţiunile dermatologice, în medicina dentară, dar aplicarea ei în spitale, clinici sau  cabinete stomatologice este limitată.

GOODAGENCY: Este nevoie să crezi în acest procedeu pentru ca el să îşi producă efectele?

Daca pacienţii intră la mine în cabinet şi solicită hipnoterapie, mai întai voi afla dacă sunt sau nu hipnotizabili.Există  o sensibilitate hipnotică care creşte probabilitatea unei transe profunde şi care este specifică unora dintre noi. Indivizii puţin hipnotizabili răspund la sugestie şi placebo, dar sunt incapabili de răspunsuri hipnotice veritabile. Dacă pacientul este rezistent la hipnoză voi folosi interventii alternative.

Majoritatea dintre noi răspund la hipnoză. Înainte de a folosi hipnoza pe un pacient este recomandabil sa i se înlăture miturile despre hipnoză, să i se atenueze temerile privind metoda pentru a construi relaţia şi încrederea. Hipnoza este un proces intrapsihic şi deci tehnicile de inductie trebuie sa se bazeze pe imaginaţie, pe vizualizarea cu ochii minţii, pe atentia acordată stimulilor interiori. Iar, pentru toate acestea, ai nevoie de acceptul şi cooperarea pacientului. Dacă pacientul nu se implica profund în experienţa transei, inductia hipnotică şi rezultatele terapeutice vor întarzia să apară sau nu vor fi durabile.

GOODAGENCY: Mulţi se tem de eventuale efecte adverse în urma hipnozei. Există această posibilitate?

Capacitatea persoanelor hipnotizate, depăşirea limitelor normale de funcţionare uimeşte pe omul obisnuit, care observă sau trăieşte fenomenul pentru prima dată. Persoanele care nu doresc sa aplic tehnici de hipnoza în procesul terapeutic retrăiesc frecvent în cabinet un sentiment de teamă când vine vorba de hipnoza. Transa profundă, amnezia sau regresia pot şoca de vreme ce terapeutul înfăptuieşte “miracole” aparent cu multă uşurinţă.

S-a facut mult prea mult caz pe teama unui potenţial “pericol” odata ce eşti hipnotizat. Sugestia hipnotică este o intervenţie în procesele psihologice care schimbă echilibrul boală-sănătate, dar numai în interesul pacientului. Întelesul din spatele problemelor şi măsurile luate de terapeut sunt resimţite ca fiind în afara controlului pacientului. Teama că nu poate alege între ce i se va întâmpla în timpul transei şi după, dacă va fi tratat corect, daca va ieşi din transă, pot declanşa suficientă anxietate, astfel încât hipnoza să nu fie dorită sau să nu poată fi aplicată.

Hipnoza clinică foloseşte toate tehnicile de inducţie hipnotică pentru a construi o interactiune bună terapeut-pacient. Ea este interesată de rezultat pentru pacient, de a obţine schimbările dorite în comportament, percepţie, afect şi cogniţie, şi nu de a creea amuzament, de a manipula sau frauda pacientul.Nici o sugestie neobişnuită din timpul transei nu va prelua vreodata controlul asupra minţii pacientului, fără colaborarea lui şi fără să fie în acord cu valorile şi convingerile acestuia.

GOODAGENCY: Ce feed-back aveti din partea clienţilor (efecte psihice şi fizice) în timpul hipnozei şi după?

Rezultatele individuale pot varia. Motivaţia individuală este un factor decisiv în orice cură terapeutică. Pacientii pot fi sceptici sau încrezatori, dar cei mai multi sunt curioşi. Fiecare sedinţa de hipnoza poate rezerva experimentarea unor stări noi.

Transa este o trăire spontană de cele mai multe ori, dar atunci când aceasta este dirijată de un terapeut, întreg spaţiul explorat de către minte capătă valenţe neobisnuite, care te acaparează spre destinaţii unde oricare dintre noi se simte “waw”. Atunci când eşti hipnotizat multe bariere ale vieţii de zi cu zi se anulează şi eşti poftit pe un tărâm în care posibilităţile şi resursele nu contenesc să apară. De câte ori am ocazia, atât eu cât şi pacienţii mei care au ales ca şi tehnică de terapie – hipnoza, ne asezăm cuminţi şi comod pe canapea şi ne lăsăm purtaţi de vocea care ne însoteşte.

Indiferent că ne dorim o relaxare profundă care să cuprindă trupul şi mintea, ori să activăm capacităţi care stagnează sau sunt blocate, să ne logăm la resursele păstrate în secret de mintea conştientă, să cotrobăim prin rafturile prăfuite ale memoriei, să dezgropăm traumele copilăriei, să descoasem inconştientul, fiecare plimbare cu caruselul emoţional este binevenită.

Tot ce este experimentat este împartaşit la întoarcerea din transă. Poate că este greu de spus în cuvinte şi greu de înteles de către cel care nu ştie ce este transa atâta vreme cât fiecare experienţă este subiectivă şi fără repetiţii.

Ceea ce ştiu de la pacienţii mei este că odata ce ai dat de gustul transei, hipnoza devine tehnica lor preferată de a-si rezolva problemele. Îi puteti intreba pe ei mai multe, dar să nu uitaţi ca fiecare este liber să o experimenteze!GOODAGENCY

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 14/12/2018
CHF 4.1341
EUR 4.6540
GBP 5.1867
USD 4.1197

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Dacă Tăriceanu şi Geoană, în 2008, au pus România pe butuci prin demagogie şi populism, imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă România ar fi condusă de Ponta şi Antonescu. Cei doi ar duce România în faliment cu viteza cu care copilotul Ponta se răstoarnă la raliu, iar ieşirea din această situaţie se va face cu programul de lucru al lui Antonescu, de la 1 la 5 după amiaza, a spus preşedintele PDL, Emil Boc.

Online

Avem 1648 vizitatori şi 1 membru online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.