Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Conf.dr.Alina Tănase: Avem transplant medular şi în România.Peste 200 de intervenţii anual

Conf.dr.Alina Tănase, director medical Spitalul Fundeni, preşedintele Societăţii Române de Transplant Medular, este unul dintre specialiştii români în hematologie care au pus ţara pe harta reuşitelor medicale. Ea cu echipa sa de medici colaborează cu parteneri internaţionali şi are în plan elaborarea unui ghid cu analize pentru pacienţii cu boli hematologice.

Într-un interviu acordat GOODAGENCY , conf. dr.Alina Tănase ne asigură de profesionalismul medicilor de la Spitalul Fundeni şi ne dezvăluie din tainele intervenţiilor de transplant medular.

Transplantul medular este disponibil şi pacienţilor români, graţie dumneavoastră, în cadrul secţiei Spitalului Fundeni.Ştiu românii să apeleze la acest tratament_

A fost un compartiment de transplant medular înfiinţat în anul 2000, care era comun pentru adulţi şi copii.Prof.Dan Coliţă şi prof.Ctin Arion au fost cei care au înfiinţat acest compartiment, aveam şapte paturi şi în 2001 am făcut primul transplant.Am fost o echipă, în afara celor doi profesori mai eram doi hematologi pentru adulţi şi doi pentru copii.Totul a evoluat progresiv, a crescut numărul de proceduri, la început încet-încet, adică în 2001 am făcut un transplant, în 2002 am făcut două şi tot aşa anul trecut, am ajuns să facem 220 de transplanturi pe an.

A crescut mult adresabilitatea, dar în continuare cred că sunt foarte mulţi care nu ştiu.În continuare vin oameni care îmi spun că nu au ştiut că se face în România .Poate este şi vina noastră că nu reuşim să spunem şi să facem publică activitatea noastră.De aceea, am înfiinţat Societataea Română de Transplant pentru a promova activitatea şi a face evenimente educaţionale, de a spune medicilor, pacienţilor că am dobândit o experienţă mare şi facem acum de rutină transplant medular.


 

Cum a evoluat numărul de transpalnturi medulare în Bucureşti_Dar la nivel naţional_

Din 2012, am reuşit să creştem mult ca activitate şi să facem mai mult pe an, fiindcă am reuşit să dezvoltăm secţia de transplant medular adulţi, în sensul că am lărgit camerele, de la 7 camere pentru adulţi şi copii, la 11 camere pentru adulţi şi 6 pentru copii.Aceste camere speciale au filtre EPA cu aer şi apă sterilă, pentru că am avut mai mult spaţiu şi activitatea nostră a crescut.Pot spune că din 2011 s-a dublat activitatea şi facem peste 1300 de transplanturi în Spitalul Fundeni.În fiecare an ,am crescut.

Oamenii înţeleg ce înseamnă această intervenţie medicală_

Majoritatea pacienţilor sunt speriaţi când vin la noi pentru că nu e uşor să ştii că ai nevoie de un transplant şi să ştii că intri într-o procedură complicată,complexă, care prezintă şi riscuri.Este normal să ai această atitudine, dar stăm de vorbă şi dacă explici care sunt regulile, cât va sta pacientul  în spital, ce trebuie să facă, lucrurile se aşează.

Când trebuie să ne gândim că am putea avea nevoie de un atfel de tra nsplant_Ce analize trebuie să ne sperie, ce stări, ce simptome. Am auzit bolnavi care spun, îmi ies analizele bune, dar  eu mă simţ rău_

Transplantul medular este o procedură care se face în principal în bolile hematologice .Ar trebui să ne gândim la el în momentul în care hematologul nostru, medicul curant, ne propune această procedură şi ne spune boala dvs are nevoie de această procedură.Sunt leucemii care de la debut au nevoie de transplant medular.Pacientul ştie că are nevoie de transplant pentrun că altfel nu se vindecă, dar sunt boli –limfoamele maligne ,recăzute sau alte boli, în care nu se pune problema de un transploant.

Pacienţii care au nevoie de un transplant pot veni la spitalul Fundeni cu încrederea că nu au nevoie să aducă de acasă sânge_Evident, glumesc, dar mă refer la donatori.

Pentru fiecare pacient care are nevoie de un transplant noi îl punem pe lista de aşteptare şi căutăm un donator.Putem găsi un donator din familie sau de la centre. Lista de aşteptare este de 2-3 luni, nu putem vorbi de un timp lung pentrucă în bolile hematologice nu putem aştepta, au evoluţie rapidă. Nu putem să îl punem pe lista de aşteptare şi să treacă ani.

Când este nevoie şi când nu de donatori pentru a realiza un transplant medular_

În primul rând testăm fraţii şi dacă nu sunt compatibili căutăm în registrele internaţionale.Dacă nu găsim repede un donator compatibil atunci trebuie să căutăm în familie un donator jumătate compatibil.

Sângele este lichidul vital.Cum putem să ni-l păstrăm optim_

Toată lumea mă îmtreabă ce aş putea face sau ce am făcut greşit dacă am dezvoltat această boală.Nu există la ora actuală această cunoştiinţă  care să ne spună motivul care a dus la boală.Avem nevoie de alimentaţţie corectă, hidratare şi mişcare , darce de ce anume trebuie să ne ferim încă nu ştim.

Specialistul Alina Tănase are noi planuri în domeniu_

Da, avem multe planuri, prin Societatea Română de Transplant încercăm să facem un registru cu pacienţii care sunt propuşi pentru transplant cu analize actualizate la zi şi centrele de transplant să vadă aceste analize pentru o legătură mai bună. Cred că va fi un real câştig dacă nu pierdem timpul cu evaluări ,cu statusul bolii .Îmi dopresc mult şi pentru noi e important ca acest registru sper să îl facem anul acesta.Îmi doresc mult să se acrediteze şi centrul de la spitalul Universitar, anul trecut s-a acreditat şi centrul de la Iaşi de transplant medular, Moldova era o parte mare de ţară care nu avea acces.Vom continua colaborările cu partenerii internaţionale , avem studii în derulare şi sunt implicată în elaborarea unui ghid de haplotransplant.
Care ar fi nevoile imediate pentru a putea spune că sunteţi mulţumită de ceea ce oferă România pacienţilor săi în domeniul hematologiei_

Cred că ne- ar trebui mai mult spaţiu, cred că am putea face mai multe transplanturi dacă am avea mai multe camere speciale . Uneori boala evoluează mai repede decât putem noi acţ-iona, cred că trebuie să creştem aceste proceduri de haplotransplant pentru a oferi mai repede nun transplant.De aceea trebuie să creştem mai mult ca actvitate, ca personal, ca spaţiu. Sigur şi deschiderea altor centre ar putea prelua procedurile mai uşoare. În Bucureşti mai funcţioneză acest tip de tratament şi la spitalul Colţea şi sperăm ca anul acesta să fie deschis şi al treilea centru la Spitalul Universitar.GOODAGENCY

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 22/06/2018
CHF 4.0461
EUR 4.6686
GBP 5.3249
USD 4.0026

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Am considerat că Academia Română, care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română, este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine, a spus George Brăiloiu

Online

Avem 4501 vizitatori online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.