Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Enciclopedie digitală ,,România 1918. Oameni, momente și imagini,, lansata intr-o aplicaţie

O colecție unică de sute de imagini rare, filme, vizualizări în 3D ale unor monumente care comemorează Unirea sau ale unor arme din Primul Război Mondial, mărturii de pe front și din spatele frontului, a fost prezentată publicului în deschiderea celei de a XIV-a ediție a Conferinței internaționale de știință eLSE – eLearning și Software Educațional, care se desfășoară  la București. 

Enciclopedia digitală„România 1918. Oameni, momente și imagini” este un proiect privat, creat de SIVECO România, în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată de pe Google Play, App Store, Microsoft Store, dar și direct de pe www.romania1918.eu.

Ce veți găsi în aplicație

Sute de imagini rare, provenite din colecții particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), filme de epocă, obiecte 3D, hărți digitale interactive, chiar și jocuri care simulează bătălii istorice.GOODAGENCY

 

O creşă nouă în sectorul 3

O nouă creșă a fost deschisă în sectorului 3.Numită generică  „Greierașul” are o capacitate de 135 de locuri și un program de funcționare de luni până vineri între orele 6.00-18.00. Copiii locuitorilor Sectorului 3 beneficiază de o creșă construită și dotată după ultimele standarde europene, în care primesc servicii de îngrijire și educație timpurie de calitate.

Spațiile generoase în care își desfășoară activitatea copiii, respectiv sălile de joc și dormitoarele, sunt dotate cu mobilier adecvat vârstei și corespunzător nevoilor acestora, precum și cu grupuri sanitare proprii pentru fiecare sală de curs, respectând toate normele igienico-sanitare în vigoare. Amenajarea încăperilor prin inserarea de suprafețe vitrate conferă creșei spații luminoase și primitoare.Valoarea investiției a fost de 6.244.735,96 de lei, cheltuielile pentru dotarea creșei însumând 465.000 de lei..GOODAGENCY

HRISTOS A INVIAT!

Echipa GOODAGENCY urează cititorilor săi un Paşte fericit cu multă sănătate.

HRISTOS A INVIAT !

Cazinoul din Constanța va fi conservat până în luna noiembrie

Cazinoul din Constanța a fost inclus pe lista celor mai periclitate 7 situri de patrimoniu din Europa, ca urmare a unui proces internațional de selecție.

Includerea în programul 7 Most Endangered a venit la nominalizarea Asociației ARCHÉ și reprezintă o oportunitate deosebită pentru această clădire istorică.
În următoarele luni, experți din partea Europa Nostra și Institutului Băncii Europene de Investiții vor vizita Cazinoul și se vor întâlni cu decidenții-cheie. Ulterior, echipele pluridisciplinare vor oferi recomandări tehnice, vor identifica alte posibile surse de finanțare și vor mobiliza sprijin pentru salvarea monumentului. Până la finalul anului, specialiștii vor formula un plan fezabil de acțiuni.

Printre monumentele europene care au beneficiat de sprijin prin intermediul programului 7 Most Endangered se numără Mănăstirea din Setúbal, Portugalia, care, în 2 ani de la includerea în program, a fost redeschisă publicului, după 23 de ani de abandon. O alta, este Sinagoga din Subotica, Serbia. Patrimoniul românesc a beneficiat și în trecut de sprijin prin programul „The 7 Most Endangered”. În 2014, experții internaționali au realizat, alături de societatea civilă, o strategie de salvare a 60 de biserici de lemn din sudul Transilvaniei și nordul Olteniei. Peisajul Cultural Minier Roșia Montană a fost de asemenea pe lista celor 7.GOODAGENCY

Festival pescăresc este deschis până duminică, 1 aprilie, în Parcul Naţional

Un Festival pescăresc este deschis până duminică, 1 aprilie, în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei.
Organizatorii vor pregăti 10 ceaune a câte 100 de litri cu borş pescăresc pentru peste 10.000 de porţii de borş şi de saramură făcute de cei mai iscusiţi bucătari.

Direct de pe malul mării vor veni pescarii cu guvizi, zargan, chefal sau calcan pe care-l vor arunca pe plită. Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada sau scrumbie. Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE.

Veţi putea gusta peşte preparat în cele mai inedite moduri: varză călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie, diversităţi din păstrăv - vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.
Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste.Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Pentru masa de Florii, puteţi lua de la târg zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Chiar dacă este un festival pescăresc, bucătarii s-au gândit şi la cei care preferă alte cărnuri, de aceea veţi găsi în Parcul Naţional şi pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă.

Peste 31.000 de copii înscrişi la şcoală

În primele două zile de înscriere (8 și 9 martie), până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 31.601 cereri de înscriere în învăţământul primar. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018).

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.GOODAGENCY

Seară românească la Târgul de Turism de la Berlin

Vizitatorii și invitații speciali ai României de la Târgul de Turism din Berlin au sărbătorit în cel mai autentic mod o  "Seara Românească".

Oana Cătălina Chițu, o artistă de origine română, dar care locuiește la Berlin, le-a făcut cunoștință vizitatorilor târgului cu piesele marii artiste Maria Tănase.

De la "Seara românească" nu au lipsit  mâncărurile tradiționale și vinurile din podgoriile românești.

Alături de meșteri populari, precum Sebastian Paic care susține ateliere de încondeiat ouă, la standul Ministerului Turismului, ]n cele 4 zile ale târgului, germanii o pot cunoaște și pe Miruna Lehaci, campioană mondială la juniori la șah.

În plus, trupa The Humans, reprezentanta României la Eurovision, va promova țara noastră, chiar la standul ministerului Turismului, unde va susține un mini concert.

În cea de-a patra zi a Târgului de la Berlin, turiștii germani sunt invitați în România pe acordurile muzicii folclorice românești. Ansamblul Junii Sibiului asigură atmosfera de sărbătoare tipic românească prin dansuri tradiționale și cântece din toate regiunile istorice ale țării.

Târgul de Turism ITB Berlin este cel mai mare eveniment de profil din Europa. Standul Ministerului Turismului  este întins pe o suprafață de 240 de metri pătrați și reunește și 40 de coexpozanți, agenții de turism, companii aeriene și autorități locale, care prezintă oferta turistică a României, de la circuite culturale, la drumeții, turism de aventură, sejururi pe litoral și în Delta Dunării.GOODAGENCY

Cursurile anului școlar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie 2018

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin, structura anului şcolar 2018-2019.

Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 - 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați cu ajutorul tehnicilor endovasculare

Pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați cu ajutorul tehnicilor endovasculare în cadrul Spitalul Clinic Sanador, cu ajutorul angiografului de ultimă generație Philips Azurion 7, unic în România în acest moment.
Platforma medicală a fost instalată în cadrul laboratorul
ui de angiografie și cateterism cardiac al spitalului, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Philips Azurion este cea mai recentă inovație dedicată intervențiilor ghidate imagistic și oferă o calitate înaltă a imaginilor, cu doze minime de radiații, atât pentru pacient cât și pentru personalul medical. Angiograful Azurion 7 face parte din cea mai nouă și performantă generație de echipamente medicale Philips, iar pentru dezvoltarea sa, compania a lucrat intens cu spitale din întreaga lume, timp de mai mulți ani. Până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic Sanador au fost efectuate peste 200 de intervenții medicale cu noul angiograf.

Philips Azurion 7 permite evaluarea arterelor din întregul organism (începând cu cele cerebrale, coronare, până la arterele membrelor inferioare) și tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și în afara sferei cardiace – afecțiuni la nivelul vaselor periferice și cerebrale. Datorită calității înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei dorite utilizând o doză minimă de substanță de contrast.

Echipamentul este deservit de un software ultraperformant care efectuează reconstrucția tridimensională a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corectă a leziunilor, creșterea siguranței procedurii și reducerea timpului operator. Calitatea superioară a imaginii împreună cu opțiunea de reevaluare tridimensională oferă medicului posibilitatea de a vizualiza și diagnostica inclusiv afecțiunile vaselor greu vizibile în anumite conjuncturi (cum ar fi în cazul pacienților supraponderali). Cu noua tehnologie, afecțiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacienților are loc mult mai rapid.

" Dotarea spitalului cu angiograful Philips Azurion 7 ne permite să acordăm pacienților din România soluții terapeutice la cele mai înalte standarde, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să se adreseze spitalelor din străinătate. Practic, putem efectua la Sanador orice tip de procedură care se realizează în centrele de renume din vestul Europei. În prezent, suntem singurul spital din România dotat cu acest echipament de ultimă generație” a declarat dr. Doris Andronescu, Director General Sanador.GOODAGENCY

Carte despre iniţiere în cercetarea ştiinţifică, lansată de Centrul de excelenţă Alexandru Proca

Centrul de excelenţă Alexandru Proca, care pregăteşte cu succes tineri cercetători români ce obţin nenumărate premii la competiţiile de profil din ţară şi străinătate, a lansat recent o carte de iniţiere în cercetarea ştiinţifică.

Volumul de numai căteva sute de pagini a fost gândit de profesorul coordonator al Centrului Al.Proca ce funcţionează în cadrul institutului de cercetare ICPE-CA, Micea Ignat, şi oferă o serie de informaţii despre modul de elaborare a unei teme şi lucrări de cercetare.

,,Consider utilă această carte pentru tinerii cercetători, pentru elevii ce frecventează Centrul nostru.Din această lucrare pot afla multe lucruri pe care cu greu le găsesc în alte cărţi sau le găsesc dispersate.Această carte este utilă , pregătindu-i pentru competiţiile internţionale la care participă.Tinerii pot afla cum pot defini o temă de cercetare, cum poate porni o ideede cercetare,, ne.-a spus Micea Ignat, autorul cărţii.

,,Iniţiere în cercetarea ştiinţifică,, este destinată elevilor şi tinerilor care doresc să lucreze în domeniul cercetării ştiinţifice.GOODAGENCY

Calendarul simulării probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2017-2018

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

De asemenea, în intervalul 19 - 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Sunt așteptați să participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație: 5 martie - Limba și literatura română, 6 martie - Matematică, 7 martie - Limba și literatura maternă, 16 martiecomunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura după următorul program (comun pentru clasele a XI-a și a XII-a): 19 martie - Limba și literatura română/E)a), 20 martie - Limba și literatura maternă/E)b) și 21 martie - proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului și specializării/ E)d) se va derula joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.GOODAGENCY

Noi rezultate în cercetarea ştiinţifică, obţinute de elevii români

Patru echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica ce funcţionează în cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat să participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).

La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate trei echipe ale Centrului dintr-un total de cinci locuri desemnate pentru Romania.
Este vorba despre proiectele (Celule de biocombustie ce utilizeaza fotosinteza microorganismelor - Elena Robu, Interfata inovativa pentru diferite tipuri de aplicatii - Bricman Paul, Anghel Ciprian, Structuri lipidice in microelectromecanica (MEMS) si folosirea acestora pentru transportul de medicamente - Ionescu Andrei, Ulian Serghei).

La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe şi o echipa a Centrului (Microroboti utilizand vibratiile pentru deplasare – Cristian Chira).

ICPE-CA isi propune prin acewst  proiect educaţional în cercetare să identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetare.GOODAGENCY

Lumânările sunt la loc de cinste în casele europenilor: Germanii le preferă pentru cinele romantice

Germanii sunt cei mai romantici europeni, cel puţin aşa reiese din rezultatele unui studiu realizat în opt ţări care arată că 39% dintre germani preferă să pună pe masă lumânări atunci când au o întâlnire romantică sau o cină.
La foarte mică distanţă, atunci când vine vorba despre romantism, sunt turcii, care în proporţie de 35% s-au declarat fani ai lumânărilor, precum și suedezii, aceştia ocupând locul 3 în clasament, cu 31% dintre răspunsuri favorabile.

În ceea ce îi priveşte pe români, aceştia par să aibă o abordare ceva mai pragmatică, 58% dintre cei chestionaţi afirmând că preferă lumânările doar la ocazii festive, probabil nunţi sau botezuri, şi doar 25% ar apela la ele pentru a crea o atmosferă romantică în momentele petrecute cu partenerul sau partenera, relevă studiului remis GOODAGENCY de E.ON.

Lumina lumânărilor creează, de asemenea, o atmosferă mai plăcută în nopțile întunecate de iarnă, această opinie fiind împărtășită, impresionant, de 61% dintre germani. În Suedia, procentajul este şi mai mare, 63% dintre cei chestionaţi au recunoscut că le place să aprindă lumânări îndeosebi în timpul iernii. În România și Turcia, pe de altă parte, nopțile fie nu sunt atât de întunecate fie nu sunt atât de reci: în ambele țări, doar 18% dintre respondenți au declarat că aprind lumânări în serile de iarnă.

Festivalurile și sărbătorile sunt şi ele ocazii pe care germanii și suedezii doresc să le celebreze la lumina lumânărilor. Astfel, 57% dintre germani le văd ca fiind parte a sărbătorilor, în timp ce în 49% dintre gospodăriile suedeze sigur poţi vedea lumânări în astfel de ocazii. Liderul este Ungaria, unde 68% dintre oameni preferă să sărbătorească la lumina lumânărilor.

Să faci baie la lumina lumânărilor este un obicei cel mai des întâlnit în Marea Britanie, 22% dintre respondenţi bucurându-se de un astfel de răsfăţ. În Germania cifra este de 20%, în timp ce în Italia și Republica Cehă 16% dintre respondenți au mărturisit că fac asta în mod obişnuit. Totuși, dincolo de Canalul Mânecii, lumânările sunt cele mai evitate: 20% dintre britanici spun că nu știu ce să facă cu lumânările și nu le folosesc deloc.

Studiul "Living in Europe" a fost făcut cu aproximativ 8.000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.GOODAGENCY

 

Impozitele și taxele locale, prin ordin de plată bancar în sectorul 5

Persoanele fizice din Sectorul 5 își pot achita sumele datorate la bugetul local atât prin ordin de plată bancar, numerar în cadrul oricărei unități CEC sau Oficiu Poștal din Municipiul București, cu cardul în sediile DITL Sector 5 din Piața Mihail Sebastian nr.23, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 8 și strada Națiunile Unite nr. 3-5 sau accesând platforma www.ghiseul.ro, prin serviciul Westaco disponibil în benzinăriile OMV și PETROM din toată țara, ori prin mandat poștal, la orice Oficiu Poștal din România.

De asemenea, persoanele juridice din Sectorul 5 își pot achita impozitele și taxele locale fie prin ordin de plată bancar, numerar la orice unitate CEC ori Oficiu Poștal din Municipiul București, cu cardul în sediile DITL Sector 5 mai sus menționate sau prin mandat poștal la orice Oficiu Poștal din România.

Pentru încasările în numerar, cetățenii Sectorului 5 au la dispoziție sediul central din Piața Mihail Sebastian nr. 23, care va funcționa după următorul program de lucru: luni, marți, joi, vineri, între orele 8:30-15:30 și miercuri, între orele 8:30-17:30.

Contribuabilii care vor alege modalitatea de plată prin POS vor avea la dispoziție sediile DITL Sector 5 situate în Piața Mihail Sebastian nr. 23, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 8 și Str. Națiunile Unite nr. 3-5, unde plățile se pot face după următorul program de lucru: luni, marți, joi, vineri, între orele 8:30-16:30 și miercuri, între orele 8:30-18:30.

În cazul taxelor și impozitelor achitate integral până la data de 31 martie, contribuabilii beneficiază de o bonificație în cuantum de 10% a sumelor datorate către bugetul local aferente anului 2018. GOODAGENCY

La mulţi ani, 2018

GOODAGENCY urează cititorilor săi cele mai sincere gânduri de mai bine pentru noul an 2018 .
Să vă aducă 2018 multă sănătate , fericire şi visuri împlinite.La mulţi ani sănătoşi şi fericiţi.

Temele pentru acasă sunt considerate utile și necesare pentru unii şi inutile pentru alţii

Temele pentru acasă sunt considerate utile și necesare pentru îmbunătățirea învățării de cei mai mulți dintre respondenții studiului lansat de Ministerul Educaţiei .

STUPOARE, însă , ministerul ne anunţă că se constată o preponderență a temelor repetitive, monotone și dificile, care întăresc ceea ce s-a predat la clasă şi elevii și părinții își doresc teme diferențiate, provocatoare, pe care să le rezolve creativ și eventual în echipă. 

NU CRED că familiile vor să îşi bată capul cu temele copiilor pe care nu le găsesc explicate în caietul de clasă.

Pentru a ne şterge creierele, MEN mai spune că
75-80% dintre elevii şi părinții care au completat chestionarele consideră că temele sunt adesea prea obositoare și prea multe și că acestea consumă o mare parte din timpul liber.

PE BUNE_
ADică când învaţă elevii noştri dacă  temele pentru acasă nu îi fac să gândească sau ele nu există. GOODAGENCY

Concurs de poveşti în engleză, la Global Learning

Global Learning anunţă un concurs de povesti. Povestea castigatoare se va transforma in desen animat. Celelalte se vor citi la clubul de lectura.

Global Learning is thrilled to announce the new Fairy Tale Writing Competition, a contest with awards for children creations.

The Fairy Tale Writing Competition: write a story about winter and happiness and we are going to reward you. We'll have a special meeting of lecture club, a cartoon of your story will be specially created and many other beautiful activities!!! Submit your creations online at:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza till the end of December!!!

We're waiting for your creations!

Grădiniţă nouă în sectorul 6

Primăria Sectorului 6 și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) au semnat recent Contractul de Finanțare pentru construirea unei grădinițe noi – Grădinița Albina, ce va fi situată pe strada Rușețu nr. 17, Sector 6, în curtea Liceului Teoretic “Marin Preda”.
Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, a cărui valoare totală este de 14.408.117 de lei, MDRAPFE a alocat o finanțare de 10.565.100 de lei, diferența de 3.843.017 de lei fiind suportată de la bugetul local al Sectorului 6. 
Clădirea va avea parter și două etaje, dar și subsol, la care va fi amenajat un adăpost de apărare civilă cu două compartimente, destinat unui număr de 150 de persoane. Totodată, la noua unitate de învățământ vor fi create noi locuri de muncă pentru 81 de persoane.
Grădinița va beneficia de spații tehnice, centrală termică proprie, lift, vestiare, spălătorie, izolator, bucătărie, săli de joacă și de dormit, birou pentru educatori, săli multifuncționale destinate activităților comune ale grupelor de copii, grupuri sanitare pentru copii și personal, inclusiv grupuri sanitare pentru copii cu dizabilități.
În plus, ca element de noutate, va exista și o sală de așteptare pentru părinți care vin cu cărucioare și un grup sanitar pentru vizitatori. Imobilul va fi prevăzut, de asemenea, cu o scară exterioară de evacuare în caz de incendiu, din structură metalică. Durata estimată de execuție a imobilului este de 18 luni.GOODAGENCY

Microbuze adaptate nevoilor pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 4

Primăria sectorului 4 a recepţionat două microbuze adaptate pentru copiii cu dizabilităţi în scaun rulant. Autovehiculele au câte opt locuri fiecare, special configurate pentru transportul copiilor cu dizabilităţi şi au fost donate Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi 'Harap Alb' din sectorul 4 de către Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA Romania), în cadrul unui program de susţinere şi îmbunătăţire a serviciilor sociale.

Microbuzele sunt dotate cu rampe automate de acces pentru copiii cu dizabilitate motrică şi echipate corespunzător cu centuri de siguranţă şi accesorii specifice, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Copiii cu dizabilităţi neuro-motorii şi greu deplasabili vor putea fi transportaţi cu uşurinţă de acasă la centru şi invers, pentru a avea acces nelimitat la activităţile de recuperare de care au neapărată nevoie şi de care pot beneficia în cadrul Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi 'Harap Alb.GOODAGENCY

 

Testare gratuită HIV, între 17 şi 24 noiembrie

ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA ofera gratuit testare HIV rapida, in perioada 17-24 noiembrie a.c., dar şi consiliere si informare HIV/hepatite in centrele sale din Bucuresti.


Informatii despre adrese, program campanie si programari: www.arasnet.rowww.facebook.com/ARASRomania si TelVerde SIDA Helpline: 0800 800 033.

 

Saptamana Europeana a Testarii HIV/hepatite include si in acest an peste 600 de organizatii din Europa si isi propune sa ofere cat mai multor persoane ocazia de a face un test pentru HIV si hepatite, test insotit de consiliere si, daca este cazul, referiri catre alte servicii specializate.

 

S-a dovedit de-a lungul timpului ca diagnosticarea timpurie a infectiei cu HIV/hepatite inseamna o reactie mai buna la tratament si o viata mai lunga. De asemenea, inceperea imediata a tratamentului reduce rata de transmitere a infectiei la alte persoane, reprezentand astfel o metoda de prevenire.GOODAGENCY

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 20/04/2018
CHF 3.8902
EUR 4.6606
GBP 5.3294
USD 3.7886

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

''Corpul de Control a constatat o serie de încălcări ale prevederilor legale(...) Aceste nereguli au prejudiciat grav imaginea MAI şi a Jandarmeriei care este o structură militară recunoscută pentru integritatea şi profesionalismul lucrătorilor săi. Cu aspectele penale constatate de Corpul de Control a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, iar în cursul zilei de astăzi am fost înştiinţaţi că s-a început urmărirea penală în cauză (...)Toate persoanele care (...) au fost eliberate din funcţie sunt comunicate ca persoane faţă de care s-a început urmărirea penală în cursul zilei de astăzi. Conform statutului cadrelor militare, cadrele care sunt cercetate şi judecate în stare de libertate vor fi puse la dispoziţia conducerii unităţilor'', a adăugat secretarul de stat Ion Dascălu.

Online

Avem 4946 vizitatori şi 1 membru online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.