Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Florin Serban, regizorul „Eu când vreau să fluier, fluier”, apare cu un nou film în decembrie

Un nou proiect cultural al lui Florin Serban, regizorul „Eu când vreau să fluier, fluier”, distins în 2010 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin va fi lansat în luna decembrie  "Dragoste 1. Câine", primul film din trilogia "Dragoste", la Cinema „Elvire Popesco” din București.

Filmul va fi proiectat pe parcursul lunii decembrie în cinematografele bucureștene și în țară. „Dragoste 1. Câine” a obținut anul acesta două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo – Premiul ART CINEMA acordat de Rețeaua Cinematografelor de Artă din Europa (CICAE) și Premiul Cineuropa, acordat pentru calitatea artistică.

Cu Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță în rolurile principale, filmul explorează profunzimea emoțiilor trăite primar, organic, în dragoste. GOODAGENCY

Admiterea în învățământul liceal de stat, anul școlar 2018-2019

Absolvenţii clasei a VIII-a și părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere în perioada 29 iunie - 3 iulie. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie - 4 iulie.

Ministerul Educației Naționale recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru a evita situațiile nedorite. Numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste.

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat se face în unitățile de învățământ liceal în care au fost admiși și pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie. În același timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 și 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar și înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 și 6 iulie.GOODAGENCY

Muzeul Astra din Sibiu serbează IA

Muzeul ASTRA din Sibiu este gazda unei serii de evenimente organizate cu ocazia Zilei Universale a Iei, în perioada 22 - 24 iunie 2018 . Astfel, vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu pot învăța cum să aibă grijă si cum să coasă o ie, pot participa la cea mai mare șezătoare on-line, pot admira expoziția de ii organizată împreună cu comunitatea Semne Cusute și multe alte surprize.

Mai mult, Muzeul ASTRA oferă intrarea liberă tuturor celor care îi calcă pragul purtând IA în data de 24 iunie 2018, Ziua Universală a Iei, împreună cu invitația de a participa la Hora de Sânziene, după săvârșirea Sfintei Liturghii, pe poiana Bisericii din Bezded.GOODAGENCY

 

Şcoală de vară de muzică , din 18 iunie

Scoala de Muzica Boem Club va demara incepand cu 18 Iunie proiectul Scolii de Vara 2018, program prin intermediul caruia copii, tineri si adulti de toate varstele isi pot petrece timpul liber din perioada verii intr-un mod cat mai relaxant si placut, invatand sa cante la instrumentul preferat sau cu vocea.

Pe langa cursurile de instrument si canto, toti cei care se inscriu la lectiile de muzica din cadrul Scolii de Vara Boem Club 2018 vor beneficia de oportunitatea de a participa saptamanal la workshop-uri de teoria muzicii sau la o ora gratuita de cor, in cazul copiilor cu varste intre 6 si 14 ani. De asemenea, Scoala de Vara se va finaliza printr-un spectacol concert al absolventilor acestui program , eveniment organizat la Centrul National de Arta Tinerimea Romana, loc in care toti cei care vor urma cursurile de muzica pe perioada verii, vor avea ocazia sa faca public dovada studiului lor in fata prietenilor, familiilor si cunostintelor care se vor afla in public.

La sfarsitul lunii iulie vor avea loc auditii de clasa pentru toti cei care vor urma cursurile de muzica din cadrul Scolii de Vara in perioada 18 Iunie- 31 Iulie.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, Scoala de Muzica Boem Club a organizat un proiect special pe perioada verii, Tabara de Muzica Boem Club (a IV-a Editie), care se va desfasura pe parcursul a doua saptamani, consecutiv, in perioada 1-13 Iulie, la Bran, in judetul Brasov.

In cadrul Taberei de Muzica Boem Club vor participa atat copii din cadrul scolii, cat si din afara, din toare orasele tarii, care vor putea lua parte la ateliere de muzica pe grupe de varsta (pian, chitara, tobe, vioara si canto), se vor distra cu concursuri, jocuri, intreceri pe teme muzicale si vor vizita locuri frumoase din imprejurimi.Pentru a participa in Tabara de Muzica Boem Club nue ste necesar sa fi facut anterior muzica, intrucat este o tabara introductiva in muzica.GOODAGENCY

75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018

Vineri, 25 mai 2018, au fost afișate rezultatele obținute de candidații înscriși la sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenții de liceu aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale.

De asemenea, au susținut examenul și trei absolvenți ai unităților de învățământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învățământ de profil din SUA.

Din totalul celor 127 candidați prezenți, 96 au promovat, reprezentând 75,59%.

Cele mai multe medii obținute, respectiv 33, au fost între 9 și 9.99, iar alte 24 de medii au fost între 8 și 8.99. Medii între 7 și 7.99 au luat 22 de candidați, iar între 6 și 6.99, 16 dintre absolvenții de liceu prezenți.

La această sesiune, un singur candidat a promovat cu media 10.GOODAGENCY


Tensiunea arterială, măsurată în Parcul Al Ioan Cuza, sector 3

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, derulează o campanie de informare medicală pentru publicul larg cu privire la hipertensiunea arterială.

Astfel, persoanele aflate în parcul „Alexandru Ioan Cuza” (intrarea din str. Baba Novac), marți 22 mai, între orele 13.00-20.00,  vor putea să își măsoare tensiunea arterială, înălțimea și greutatea. De asemenea, vor primi informații utile pentru sănătatea lor și a celor apropiați, direct de la cadrele medicale prezente la acțiune.

La acest eveniment vor participa dr. Emma Weiss (medic internist), dr. Luiza Pîrvu (diabetolog), psiholog Cătălina Buzdugan, antrenor George  Niculescu și alți invitați care vor explica de ce este important să se respecte tratamentul pentru hipertensiune, de ce în prezent mulți dintre tineri sunt diagnosticați cu boli ale inimii, dar vor oferi și sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos.GOODAGENCY

Cinematografele "Patria", "Excelsior", "Cotroceni", "Giuleşti" au trecut în administraţia Primăriei

Cinematografele "Patria", "Excelsior", "Cotroceni", "Giuleşti" şi terenul aferent Cinematografului "Grădina Parc" au fost preluate de Primăria sectorului 1 de la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "România Film" Bucureşti (RADEF).

În februarie 2016, administraţia locală a trimis o scrisoare Ministerului Culturii prin care solicita preluarea de către Consiliul Local Sector 1 a cinematografelor din această zonă administrativă pentru a fi consolidate, reabilitate şi redate circuitului public.

În februarie 2009, Primăria sectorului 1 a solicitat predarea sălilor, iar RADEF a răspuns că le va preda în luna iunie 2009. În 12 octombrie 2009 s-a revenit cu o solicitare, însă RADEF nu a mai răspuns. Prin urmare, în 2009 Consiliul Local Sector 1 a chemat în judecată RADEF. A câştigat în primă instanţă procesul, dar prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 47/2011, Executivul a abrogat prevederile legale privind transferul cinematografelor către consiliile locale. Ca urmare, recursul RADEF a fost admis şi cererea Consiliului Local Sector 1 a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În anul 2013, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională ordonanţa dată de Guvern în 2011. În consecinţă, Consiliul Local Sector 1 a chemat din nou în judecată RADEF, care a fost obligată de Curtea de Apel Bucureşti să predea cele nouă cinematografe şi grădini cinematografice. RADEF a formulat recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în anul 2016, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, trecerea cinematografelor din administrarea RADEF în cea a Consiliului Local Sector 1.GOODAGENCY

Cercetarea de la ICPE-CA, premiată de francezi

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a obtinut două noi medalii de argint şi o diploma speciala din partea Federatiei Franceze a Inventatorilor in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva, Elvetia, ce s-a desfasurat in perioada 11-15 aprilie 2018.

Premiile au fost date pentru inventia Sistem de aerare a apei pentru turbine hidraulice care a obtinut medalie de argint si diploma speciala din partea Federatiei Franceze a Inventatorilor, iar inventia Jonctiuni planare cu gradient functional si procedeu de obtinere a obtinut medalie de argint..

Cercetarile demarate de specialiştii ICPE-CA îşi propun să răspundă constant provocărilor impuse de noile cerinţe economice si sociale. GOODAGENCY

Enciclopedie digitală ,,România 1918. Oameni, momente și imagini,, lansata intr-o aplicaţie

O colecție unică de sute de imagini rare, filme, vizualizări în 3D ale unor monumente care comemorează Unirea sau ale unor arme din Primul Război Mondial, mărturii de pe front și din spatele frontului, a fost prezentată publicului în deschiderea celei de a XIV-a ediție a Conferinței internaționale de știință eLSE – eLearning și Software Educațional, care se desfășoară  la București. 

Enciclopedia digitală„România 1918. Oameni, momente și imagini” este un proiect privat, creat de SIVECO România, în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată de pe Google Play, App Store, Microsoft Store, dar și direct de pe www.romania1918.eu.

Ce veți găsi în aplicație

Sute de imagini rare, provenite din colecții particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), filme de epocă, obiecte 3D, hărți digitale interactive, chiar și jocuri care simulează bătălii istorice.GOODAGENCY

 

O creşă nouă în sectorul 3

O nouă creșă a fost deschisă în sectorului 3.Numită generică  „Greierașul” are o capacitate de 135 de locuri și un program de funcționare de luni până vineri între orele 6.00-18.00. Copiii locuitorilor Sectorului 3 beneficiază de o creșă construită și dotată după ultimele standarde europene, în care primesc servicii de îngrijire și educație timpurie de calitate.

Spațiile generoase în care își desfășoară activitatea copiii, respectiv sălile de joc și dormitoarele, sunt dotate cu mobilier adecvat vârstei și corespunzător nevoilor acestora, precum și cu grupuri sanitare proprii pentru fiecare sală de curs, respectând toate normele igienico-sanitare în vigoare. Amenajarea încăperilor prin inserarea de suprafețe vitrate conferă creșei spații luminoase și primitoare.Valoarea investiției a fost de 6.244.735,96 de lei, cheltuielile pentru dotarea creșei însumând 465.000 de lei..GOODAGENCY

HRISTOS A INVIAT!

Echipa GOODAGENCY urează cititorilor săi un Paşte fericit cu multă sănătate.

HRISTOS A INVIAT !

Cazinoul din Constanța va fi conservat până în luna noiembrie

Cazinoul din Constanța a fost inclus pe lista celor mai periclitate 7 situri de patrimoniu din Europa, ca urmare a unui proces internațional de selecție.

Includerea în programul 7 Most Endangered a venit la nominalizarea Asociației ARCHÉ și reprezintă o oportunitate deosebită pentru această clădire istorică.
În următoarele luni, experți din partea Europa Nostra și Institutului Băncii Europene de Investiții vor vizita Cazinoul și se vor întâlni cu decidenții-cheie. Ulterior, echipele pluridisciplinare vor oferi recomandări tehnice, vor identifica alte posibile surse de finanțare și vor mobiliza sprijin pentru salvarea monumentului. Până la finalul anului, specialiștii vor formula un plan fezabil de acțiuni.

Printre monumentele europene care au beneficiat de sprijin prin intermediul programului 7 Most Endangered se numără Mănăstirea din Setúbal, Portugalia, care, în 2 ani de la includerea în program, a fost redeschisă publicului, după 23 de ani de abandon. O alta, este Sinagoga din Subotica, Serbia. Patrimoniul românesc a beneficiat și în trecut de sprijin prin programul „The 7 Most Endangered”. În 2014, experții internaționali au realizat, alături de societatea civilă, o strategie de salvare a 60 de biserici de lemn din sudul Transilvaniei și nordul Olteniei. Peisajul Cultural Minier Roșia Montană a fost de asemenea pe lista celor 7.GOODAGENCY

Festival pescăresc este deschis până duminică, 1 aprilie, în Parcul Naţional

Un Festival pescăresc este deschis până duminică, 1 aprilie, în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei.
Organizatorii vor pregăti 10 ceaune a câte 100 de litri cu borş pescăresc pentru peste 10.000 de porţii de borş şi de saramură făcute de cei mai iscusiţi bucătari.

Direct de pe malul mării vor veni pescarii cu guvizi, zargan, chefal sau calcan pe care-l vor arunca pe plită. Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada sau scrumbie. Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE.

Veţi putea gusta peşte preparat în cele mai inedite moduri: varză călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie, diversităţi din păstrăv - vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.
Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste.Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Pentru masa de Florii, puteţi lua de la târg zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Chiar dacă este un festival pescăresc, bucătarii s-au gândit şi la cei care preferă alte cărnuri, de aceea veţi găsi în Parcul Naţional şi pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă.

Peste 31.000 de copii înscrişi la şcoală

În primele două zile de înscriere (8 și 9 martie), până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 31.601 cereri de înscriere în învăţământul primar. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018).

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.GOODAGENCY

Seară românească la Târgul de Turism de la Berlin

Vizitatorii și invitații speciali ai României de la Târgul de Turism din Berlin au sărbătorit în cel mai autentic mod o  "Seara Românească".

Oana Cătălina Chițu, o artistă de origine română, dar care locuiește la Berlin, le-a făcut cunoștință vizitatorilor târgului cu piesele marii artiste Maria Tănase.

De la "Seara românească" nu au lipsit  mâncărurile tradiționale și vinurile din podgoriile românești.

Alături de meșteri populari, precum Sebastian Paic care susține ateliere de încondeiat ouă, la standul Ministerului Turismului, ]n cele 4 zile ale târgului, germanii o pot cunoaște și pe Miruna Lehaci, campioană mondială la juniori la șah.

În plus, trupa The Humans, reprezentanta României la Eurovision, va promova țara noastră, chiar la standul ministerului Turismului, unde va susține un mini concert.

În cea de-a patra zi a Târgului de la Berlin, turiștii germani sunt invitați în România pe acordurile muzicii folclorice românești. Ansamblul Junii Sibiului asigură atmosfera de sărbătoare tipic românească prin dansuri tradiționale și cântece din toate regiunile istorice ale țării.

Târgul de Turism ITB Berlin este cel mai mare eveniment de profil din Europa. Standul Ministerului Turismului  este întins pe o suprafață de 240 de metri pătrați și reunește și 40 de coexpozanți, agenții de turism, companii aeriene și autorități locale, care prezintă oferta turistică a României, de la circuite culturale, la drumeții, turism de aventură, sejururi pe litoral și în Delta Dunării.GOODAGENCY

Cursurile anului școlar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie 2018

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin, structura anului şcolar 2018-2019.

Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 - 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați cu ajutorul tehnicilor endovasculare

Pacienții cu afecțiuni arteriale pot fi tratați cu ajutorul tehnicilor endovasculare în cadrul Spitalul Clinic Sanador, cu ajutorul angiografului de ultimă generație Philips Azurion 7, unic în România în acest moment.
Platforma medicală a fost instalată în cadrul laboratorul
ui de angiografie și cateterism cardiac al spitalului, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Philips Azurion este cea mai recentă inovație dedicată intervențiilor ghidate imagistic și oferă o calitate înaltă a imaginilor, cu doze minime de radiații, atât pentru pacient cât și pentru personalul medical. Angiograful Azurion 7 face parte din cea mai nouă și performantă generație de echipamente medicale Philips, iar pentru dezvoltarea sa, compania a lucrat intens cu spitale din întreaga lume, timp de mai mulți ani. Până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic Sanador au fost efectuate peste 200 de intervenții medicale cu noul angiograf.

Philips Azurion 7 permite evaluarea arterelor din întregul organism (începând cu cele cerebrale, coronare, până la arterele membrelor inferioare) și tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și în afara sferei cardiace – afecțiuni la nivelul vaselor periferice și cerebrale. Datorită calității înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei dorite utilizând o doză minimă de substanță de contrast.

Echipamentul este deservit de un software ultraperformant care efectuează reconstrucția tridimensională a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corectă a leziunilor, creșterea siguranței procedurii și reducerea timpului operator. Calitatea superioară a imaginii împreună cu opțiunea de reevaluare tridimensională oferă medicului posibilitatea de a vizualiza și diagnostica inclusiv afecțiunile vaselor greu vizibile în anumite conjuncturi (cum ar fi în cazul pacienților supraponderali). Cu noua tehnologie, afecțiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacienților are loc mult mai rapid.

" Dotarea spitalului cu angiograful Philips Azurion 7 ne permite să acordăm pacienților din România soluții terapeutice la cele mai înalte standarde, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să se adreseze spitalelor din străinătate. Practic, putem efectua la Sanador orice tip de procedură care se realizează în centrele de renume din vestul Europei. În prezent, suntem singurul spital din România dotat cu acest echipament de ultimă generație” a declarat dr. Doris Andronescu, Director General Sanador.GOODAGENCY

Carte despre iniţiere în cercetarea ştiinţifică, lansată de Centrul de excelenţă Alexandru Proca

Centrul de excelenţă Alexandru Proca, care pregăteşte cu succes tineri cercetători români ce obţin nenumărate premii la competiţiile de profil din ţară şi străinătate, a lansat recent o carte de iniţiere în cercetarea ştiinţifică.

Volumul de numai căteva sute de pagini a fost gândit de profesorul coordonator al Centrului Al.Proca ce funcţionează în cadrul institutului de cercetare ICPE-CA, Micea Ignat, şi oferă o serie de informaţii despre modul de elaborare a unei teme şi lucrări de cercetare.

,,Consider utilă această carte pentru tinerii cercetători, pentru elevii ce frecventează Centrul nostru.Din această lucrare pot afla multe lucruri pe care cu greu le găsesc în alte cărţi sau le găsesc dispersate.Această carte este utilă , pregătindu-i pentru competiţiile internţionale la care participă.Tinerii pot afla cum pot defini o temă de cercetare, cum poate porni o ideede cercetare,, ne.-a spus Micea Ignat, autorul cărţii.

,,Iniţiere în cercetarea ştiinţifică,, este destinată elevilor şi tinerilor care doresc să lucreze în domeniul cercetării ştiinţifice.GOODAGENCY

Calendarul simulării probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2017-2018

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

De asemenea, în intervalul 19 - 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Sunt așteptați să participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație: 5 martie - Limba și literatura română, 6 martie - Matematică, 7 martie - Limba și literatura maternă, 16 martiecomunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura după următorul program (comun pentru clasele a XI-a și a XII-a): 19 martie - Limba și literatura română/E)a), 20 martie - Limba și literatura maternă/E)b) și 21 martie - proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului și specializării/ E)d) se va derula joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.GOODAGENCY

Noi rezultate în cercetarea ştiinţifică, obţinute de elevii români

Patru echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica ce funcţionează în cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat să participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).

La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate trei echipe ale Centrului dintr-un total de cinci locuri desemnate pentru Romania.
Este vorba despre proiectele (Celule de biocombustie ce utilizeaza fotosinteza microorganismelor - Elena Robu, Interfata inovativa pentru diferite tipuri de aplicatii - Bricman Paul, Anghel Ciprian, Structuri lipidice in microelectromecanica (MEMS) si folosirea acestora pentru transportul de medicamente - Ionescu Andrei, Ulian Serghei).

La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe şi o echipa a Centrului (Microroboti utilizand vibratiile pentru deplasare – Cristian Chira).

ICPE-CA isi propune prin acewst  proiect educaţional în cercetare să identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetare.GOODAGENCY

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 19/11/2018
CHF 4.0980
EUR 4.6650
GBP 5.2540
USD 4.0855

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie vom avea o analiză în fiecare organizaţie judeţeană.
În 23 februarie se va întruni Consiliul Naţional de Coordonare care va stabili data unei Convenţii Extraordinare în luna mai, la  care să participe 5000 de membri pentru a reprezenta punctul de vedere şi voinţa partidului. Am decis să facem propuneri către ARD ca să facă parte din grupurile noastre parlamentare.Vizavi de Guvern şi actuala Putere, decizia PDL este una cât se poate de normală: nu vom vota niciun Guvern din care nu facem parte, vom participa la discuţii pe teme de interes naţional, aşa cum am spus-o ,, a afirmat Blaga.

Online

Avem 1078 vizitatori şi 4 membri online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.