Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Maşinile parcate neregulamentar se vor ridica şi din Sectorul 3

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat  hotărârea privind reglementarea activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință .

Astfel, s-a aprobat regulamentul prin care sunt stabilite activitățile privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor/remorcilor/rulotelor. Operațiunile privind serviciul de ridicări auto vor fi făcute de personal specializat din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3.

Acest regulament are drept scop asigurarea fluenței circulației în condiții de siguranță rutieră, descongestionarea drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și asigurarea parcării vehiculelor în condiții de siguranță.

Ridicăm mașini în cazul unor abateri grave, cu precădere atunci când găsim mașini parcate pe spațiul verde. Vom ridica mașinile lăsate atât pe trecerile de pietoni din sector, cât și pe cele din zona școlilor, pentru că este în neregulă să permiți așa ceva. În concluzie, vom ridica mașini în cazuri grave, în rest vom amenda conform legii. De asemenea, vom avea un program de salubrizare a sectorului, pe care șoferii au obligația să îl respecte astfel încât fiecare parcare să fie curățată eficient, așa cum este și în țările civilizate. Iar atunci când nu se respectă programul și rămâne o mașină pe zona ce trebuie salubrizată, conform indicatorului 'Oprire interzisă’, bineînțeles că va fi ridicată și vom face curățenie acolo”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Programul de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor/remorcilor va fi de 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor/ remorcilor/rulotelor ridicate în condițile Regulamentului este de un an.

În situațiile în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului /remorcii/rulotei depozitat(e) nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenții din cadrul DGPL Sector 3, împuterniciți de primar, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, modificată prin Legea nr. 309/2006.GOODAGENCY

Vara Culturala în Parcul Drumul Taberei

Primăria Sectorului 6 organizează în perioada 14 iulie 2017 – 13 august 2017 evenimentul„VARA CULTURALĂ”, în Parcul Drumul Taberei (peluza de lângă scenă).
În perioada menţionată, la peluza de lângă scenă va fi amenajată o zonă de lectură, unde vor fi amplasate piese de mobilier uşor, de exterior: fotolii-puf, balansoare, hamace, canapele din lemn şi burete şi o mini-bibliotecă.
Va exista un program artistic şi se vor desfăşura activităţi interesante, destinate tuturor categoriilor de public: zone de lectură, relaxare pe iarbă şi muzică ambientală, ateliere de creaţie, ateliere de reciclare creativă, sesiuni de muzică live şi proiecţii de film.GOODAGENCY

Debutează înscrierile la cursurile gratuite pentru copiii din Sectorul 6

Peste 1.400 de locuri sunt disponibile la diferite cursuri şi ateliere de educaţie non formală, organizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în beneficiul copiilor din comunitate.
Luni, 3 iulie 2017, vor debuta înscrierile la cursurile gratuite organizate în incinta Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ,,Conacul Golescu Grant”, situat în aleea  Ţibleş, nr. 64, Sector 6.ü Dans – pentru copii cu vârste cuprinsă între 4-18 ani, 405 locuri;
ü Şah – pentru copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani, 128 locuri;
ü Karate – pentru copii cu vârste cuprinse între 7-18 ani, 175 locuri;
ü Arte plastice - pentru copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani, 168 locuri;
ü Canto - pentru copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani, 40 locuri;
ü Franceză - pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani, 45 locuri;
ü Chitară - pentru copii cu vârste cuprinse între 8-18 ani, 40 locuri;
ü Engleză prin joc - pentru copii cu vârste cuprinse între 4-8 ani, 108 locuri;

Aproape 77 % din candidaţi au obţinut peste 5 la EN 2017

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că 108.252 de candidaţi (76,9%) au obţinut medii peste 5, rezultate superioare cu aproximativ două procente celor de anul trecut (75%) la examenul de Evaluare naţională 2017.

Dintre aceștia, 467 de candidați au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu față de 2016 (241).
Înj plus, 32.460 de candidați (32,1%%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Rata de participare a fost de 97,1%.

La proba de Limba şi literatură română, 121.227 de candidaţi au primit note peste 5 (85,9%, rată superioară cu peste 3% celei din anul trecut). Dintre aceștia, 1.719 candidaţi au fost notați cu 10. La Matematică, 92.799 de candidaţi au avut note peste 5 (65,9%), dintre care 4.350 de candidați au primit nota 10.

Distribuţia pe judeţe a mediilor peste 5 în partea superioară (85%+) arată astfel: Brăila (92,4%), Cluj (90%), Municipiul Bucureşti (89,3%), Prahova (87,6%) şi Galaţi (85,5%). Rate scăzute de medii peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) şi Caraş Severin (69,6%).

Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, pe tronsonul orar 16:00 - 20:00, iar rezultatele finale vor fi afişateîn data de 30 iunie.GOODAGENCY

Spălătorii sociale în Bucureşti

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB) deschide pentru persoane defavorizate, incepand cu data de 21 iunie 2017, inca doua spalatorii sociale, care ofera servicii gratuite de spalare si uscare a hainelor.

Serviciile oferite sunt gratuite, detergentul si balsamul de rufe fiind asigurate de catre Spalatoriile Sociale, fiecare beneficiar avand posibilitatea de a spala pana la 5 kg haine pe saptamana.

Cele doua spalatorii sociale, situate in str. Armenis, nr.2, sector 3 si Bulevardul Drumul Taberei, nr.24, sector 6, sunt destinate cetatenilor municipiului Bucuresti care au venituri modeste si sunt expusi riscului de saracie.


Inregistrarea se face in baza unui act de identitate (fotocopie) si prin completarea unei declaratii pe propria raspundere prin care persoanele doritoare justifica apartenenta la unul din grupurile  vulnerabile (persoane sarace angajate, tineri someri, persoane varstnice, adulti cu dizabilitati, persoane fara adapost, persoane de etnie rroma etc.) care se depun la sediile spalatoriilor sociale.

Programul Spalatoriilor Sociale este de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00-16:00.


In prezent, in Bucuresti, prin DGASMB, mai functioneaza alte doua spalatorii sociale, situate in Calea Grivitei nr. 216, sector 1 (Spalatoria Grivita) si in Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4, in cadrul carora au fost inregistrati, pana in prezent, aproximativ 12.000 de beneficiari. Reteaua de spalatorii va fi extinsa in acesta vara cu alte doua unitati, dintre care una adresata exclusiv persoanelor adulte fara adapost.GOODAGENCYSCOALA DE VARA la Global Learning

Vacanţa de vară a sosit şi mulţi dintre copii au posibilitatea să îşi aprofundeze cunoştinţele de limbi străine, accesând cursuri în cadrul şcolilor de vară.

Una dintre variantele existente pe piaţă este Şcoala de vară de la Global Learning,unde  cursurile intensive de engleză pentru copii și adolescenți sunt împărțite în module de doua săptămâni.

Se poate alege unul, două sau chiar toate cele patru module, în funcție de cum dorești.
Copiii din clasele II-IV vor învăța engleza prin intermediul filmelor, al poveștilor si al jocurilor, cursurile având la baza teme interesante, precum Istoria Marii Britanii, de la Celți pana astăzi.

O alta activitate foarte îndrăgita va fi aceea de a juca o piesa de teatru. Împărțim rolurile si facem repetițiile.
Modulele de curs Global Learning sunt ideale pentru a învăța si exersa limba engleza întra-o maniera distractiva pentru cei mici si interesanta pentru cei mari.Ei vor participa cu bucurie la fiecare ora si vor crea proiecte si prezentări despre personajele preferate.
Scoala de vara Global Learning va face ca vacanta sa fie o distracție cu folos.

Cum este organizat acest curs?

Cursul de engleza intensiv pentru copii se desfășoară in perioada Iunie – August 2017 in serii a cate 2 săptămâni. Fiecare săptămână cuprinde 5 ședințe a trei ore fiecare. Prețul unui modul este de 600 de lei. Înscrierea se face prin e-mail la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si telefon: 0723642817.GOODAGENCY

Tramvaiul Copiilor, pe o linie mai scurtă a tramvaiului 1, o fascinaţie pentru cei mici

Peste 200 de micuți și însoțitorii lor s-au bucurat, joi, 1 iunie 2017, de călătoria fascinantă cu Tramvaiul Copiilor, pe linia 1 din centrul Capitalei.

Voluntari și angajați ai Bibliotecii Metropolitane București (BMB) și ai Regiei Autonome de Transport București (RATB) le-au fost alături și i-au încântat cu jocuri, povești, cântece, voie bună, reviste și cărți, pe întregul traseu al tramvaiului.

Frumos împodobit și purtând însemne distinctive, Tramvaiul Copiilor a străbătut orașul sub privirile surprinse și încântate ale trecătorilor, circulând între orele 11.00 și 15.00 pe traseul: Depoul Dudești, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Piața Victoriei, Pod Basarab, Șura Mare, Gh. Șincai, cu revenire la Depoul Dudești.


Tot de Ziua Copilului, micuții, tinerii, dar și cei care îndrăgesc acest mijloc de transport au putut vizita tramvaiele de epocă expuse de RATB la Depoul Dudești.GOODAGENCY

Cercetătorul Valerian Ciofu recomandă tinerilor să pătrundă în publicistica ştiinţifică străină

Cercetătorul Valerian Ciofu, fost director ştiinţific al ICPE, în perioada 1967-1990, şi- a sărbătorit recent împlinirea celor 90 de ani de viaţă şi o carieră de succes în lumea ştiinţifică alături de foştii colegi şi colaboratori.

Cine a lucrat  cu domnia sa a apreciat spiritul său dezvoltat al datoriei împlinite, rigoarea, perseverenţa şi profesionalismul de care a dat dovadă .

Valerian Ciofu a apreciat că în toţi aceşti ultimi ani de când a ieşit din activitate, ICPE a suferit mai multe transformări benefice şi de aceea trăieşte o bucurie când vede că acolo unde a muncit se observă rezultatele bune.

El recomandă tinerilor cercetători de la actualul ICPE-CA să se îngrijească permanent de perfecţionarea profesională.

,,Eu am învăţat autodidact cinci limbi străine pentru că în cercetare nu poţi promova stând izolat, fără să citeşti o carte în original, pe care o publică străinii.Treaba aceasta este cercetătorii ICPE să se manifeste în publicistica ştiinţifică din ţară , dar şi din străinătate,,a spus Valerian Ciofu, cu ocazia sărbătoririi sale, pregătită cu respect şi admiraţie de către foştii săi colegi.

,,Profesorul Valerian Ciofu, căci profesor ne-a fost, este o personalitate care cucereşte prin probitate ştiinţifică, rigoare, profesionalism, excelenţă, muncă, insistenţă şi pasiune. (..) Îmi amintesc cu consideraţie că dl.director de atunci Ciofu, aflat într-o delegaţie în China , a grăbit rezolvarea problemelor tehnice ce trebuiau dezbătute acolo, pentru a reveni mai devreme cu o săptămână în ţară şi a putea participa la o şedinţă de lucru a unui important contract de cercetare.(..) Prin întreaga activitate , Valerian Ciofu,  a dovedit dăruire, devotament    şi a urmărit întărirea spiritului ştiinţific şi univefrsitar în toate colectivele în care a lucrat,, a dorit să menţioneze Wilhelm Kappel, actualul director ştiinţific al ICPE-CA şi fost director general al acestei instituţii, cu ocazia zilei de naştere a lui Valerian Ciofu.

Valerian Ciofu a urmat facultatea de electrotehnică din Iaşi, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie.Eforturile ştiinţifice ale ing.Ciofu s-au concretizat prin elaborarea a peste 40 de articole în domeniul electrotehnic, două tratate pentru studenţii UPB , numeroase brevete de invenţie.GOODAGENCY

Primarul Băluţă cheamă la discuţii în stradă pe locuitorii cartierului Tineretului

Cetăţenii sectorului 4 sunt invitaţi joi, 18 mai 2017, începând cu ora 13.00, pe strada Secerei (pe amplasamentul de lângă Palatul Copiilor, unde Primăria vrea să amenajeze o parcare) să-şi exprime în mod direct, transparent şi argumentat punctul de vedere referitor la cele mai acute probleme ale comunităţii din care fac parte, la o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 4.

Şedinţa nu va avea loc în sala obişnuită a clădirii din bulevardul George Coşbuc, nr. 6 – 16.ci
se va desfăşura în plină stradă.
Singurul punct pe ordinea de zi va supune dezbaterii oportunitatea proiectului de amenajare a unui număr de 755 de locuri de parcare noi, destinate cetăţenilor care locuiesc cu precădere în zona Tineretului, unul dintre cele mai aglomerate cartiere din sectorul 4.

Linia turistică a RATB, relansată luni, 15 mai

Patru autobuze double-decker vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins între Piaţa Presei şi Piața Unirii.Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 - pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziţia turiştilor între orele 10:00 - 21:00.

Traseul este următorul: Piața Presei, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piata Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Presei.

Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la preţul de 25 lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, preţul acestuia este 10 lei (pentru cei cu vârsta de până la 7 ani, transportul este gratuit).

În plus, turiștii mai au posibilitatea de a călători cu autobuzul Bucharest City Tour, prezentând la urcare voucherul primit de la partenerii RATB: hoteluri și agenţii de turism.

Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate în alegerea programului, pasagerii având posibilitatea să întrerupă plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes întâlnite pe traseu şi să o continue, ulterior, cu altul, din oricare staţie de pe traseu.

Turiștii mai beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum şi prin instalarea unei aplicaţii pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afișat în autobuze.GOODAGENCY

RADET dă oamenii afară, la cerere

R.A.D.E.T Bucureşti anunţă că în cadrul procesului de reorganizare al instituţiei, pune la dispoziţia angajaţilor, în perioada următoare, un program de plecări voluntare.
Persoanele interesate, vor primi, odată cu încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, şi un pachet financiar.Programul a fost discutat şi aprobat de reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET.

Trofeul Tomis la Yachting

Aproape 30 de sportivi s-au întrecut pe apă la temperaturi de sub 10 grade Celsius pentru Trofeul Tomis, disputat la Eforie Nord, în perioada 21-23 aprilie.
După 11 curse la clasele Optimist, Laser Radial, Laser Standard și Laser 4.7, duminică, câștigătorii Trofeului Tomis au urcat pe un podium binemeritat.
La clasa Optimist băieți, poziția supremă în clasament a fost ocupată de concurentul din Bulgaria Ivan Dimov (Yacht Club Port Bourgas). România a fost ocupanta locului al II-lea prin Mihai Andronic (Clubul Sportul Studențesc București), iar locul al III-lea a revenit tot Bulgariei prin reprezentantul său Marian Dimitrov (Yacht Club Port Bourgas). Același clasament a fost înregistrat și la clasa Optimist băieți juniori.

Exerciţiu de testare a alarmelor IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura, de marţi până vineri, la nivel naţional, un exerciţiu pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă , în caz de dezastre.

Simulările vor începe marţi şi timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Astfel, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10,00 - 15,00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

IGSU le recomandă cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma "Exerciţiu".

Înştiinţarea, avertizarea, pre-alarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. De asemenea, sistemul de înştiinţare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanţe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecţiei populaţiei civile poate fi utilizată şi pe timpul conflictelor armate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că exerciţiul vizează şi obişnuirea populaţiei cu sunetele de alarmare.GOODAGENCY

Sectorul 6:Amenzi pentru cei care aruncă cojile de seminţe pe stradă

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au sancţionat  persoanele care au fost depistate că aruncau cojile de seminţe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 950 de lei.
Acţiunea  s-a desfăşurat în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti şi Gorjului în intervalul orar 08.00 - 23.00.
Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia.GOODAGENCY

RADET opreste caldura din calorifere

RADET anunţă marti încheierea sezonului de încălzire 2016 - 2017, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă.

Astfel, începând cu data de 4 aprilie 2017 vom iniţia procedurile de oprire a  furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al Municipiului Bucureşti. Oprirea agentului termic pentru încălzire se va face progresiv prin reducerea temperaturii de livrare şi închiderea instalaţiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimţite în următoarele 72 de ore.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00“.

De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, grădiniţe, şcoli, sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon: TELVERDE - 0800.820.002 şi 031- 9442.GOODAGENCY

 

Cinci ONG uri au anunţat încetarea colaborării cu ANA

Fundaţia Parada, Sens Pozitiv, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) şi RHRN au anunţat marţi că vor suspenda pe termen nelimitat colaborarea cu Agenţia Naţională Antidrog (ANA), deoarece consideră că aceasta nu-şi îndeplineşte misiunea asumată.

,,Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la situaţia actuală din domeniul prevenţiei consumului de droguri, al bolilor transmisibile şi al politicilor publice deficitare din domeniu, politici care sunt gestionate în particular, instituţional, de către Agenţia Naţională Antidrog. Programele de interes naţional trebuiau lansate încă din 2015, pentru că vorbim de Strategia Naţională Antidrog, din păcate, suntem în 2017 şi nu vor fi lansate nici în acest an,, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Fundaţiei Parada, Ionuţ Jugureanu.

El a explicat că, practic, la jumătatea perioadei de implementare a Strategiei Naţionale Antidrog, se poate vorbi de zero rezultate.

,,Anul trecut, ANA avea buget aferent lansării acestor programe de interes naţional, însă nu a lansat documentaţia la timp şi practic banii au reintrat în bugetul naţional. Anul acesta a lansat licitaţiile, după care a constatat că nu are buget aferent acestora,,, a precizat Jugureanu.

Medicul psihiatru Eugen Hriscu, director ştiinţific al Asociaţiei ALIAT, a arătat că problemele asociate consumului de droguri nu se limitează strict la consumatori, ci ele generează o problemă de sănătate publică, prin faptul că aceste persoane ajung să se infecteze cu HIV, să aibă tuberculoză, şi pot transmite bolile mai departe.

,,De aceea, instituţiile statului au o responsabilitate nu atât privind consumatorii înşişi, cât privind sănătatea publicului şi sănătatea publică. De asemenea, au o responsabilitate faţă de imensele costuri asociate tratării şi menţinerii pe ajutor social a acestor oameni în comparaţie cu ce ar însemna prevenirea şi tratamentul precoce al acestor probleme,, a spus Hriscu.

În opinia sa, este momentl ca statul să-şi asume responsabilitatea pentru afectarea sănătăţii publice prin lipsa unor programe coerente.

El a prezentat o serie de date privind sănătatea publică din România, care, spune el, nu sunt încurajatoare.

,,Conform datelor furnizate de instituţiile internaţionale, (...) România este ţara cu cel mai mare număr de bolnavi cu tuberculoză multidrog rezistentă din Uniunea Europeană, care, de asemenea, poate fi asociată consumului netratat de droguri. (...) Deja în România a fost semnalată că avem, în Bucureşti, o epidemie de HIV. În ultimul timp, acestea au mai scăzut, dar în continuare avem un număr mare de cazuri noi de consumatori de droguri injectabile care se infectează HIV şi care au posibilitatea de a transmite mai departe în populaţia generală, de exemplu prin încarcerare, virusul HIV şi al hepatitelor,,, a menţionat Hriscu.

Acesta a atras atenţia că, la momentul actual, dacă o persoană constată că are un copil dependent de droguri, nu există o instituţie publică unde să se adreseze, în timp ce programele de prevenire a consumului de droguri în şcoli sunt ridicole.GOODAGENCY

Analiză Oxford EconomicsCum poți crește productivitatea și satisfacția angajaților

Managerii ar trebui să inițieze un dialog cu angajații, pentru a stabili exact care sunt nevoile acestora la locul de muncă sau pentru a lucra de acasă și de ce echipamente au nevoie.

  • Companiile ar trebui sa se asigure că angajații dispun de echipamentul și aplicațiile necesare pentru a putea lucra de oriunde.
  • Companiile ar trebui să le ofere angajaților locuri liniștite, spații și echipamente adecvate pentru a se putea concentra pe ce au de făcut.
  • Companiile ar trebui să își încurajeze angajații să se deconecteze după terminarea programului, pentru a găsi un echilibru între job și viața personală.

Satisfacția angajaților și productivitatea acestora contribuie în mod direct la succesul financiar al unei companii. Astfel, concluziile studiului arată că un spațiu de lucru atent aranjat, tehnologia compatibilă cu echipamentul de acasă și un echilibru mai sănătos între viața personală și cea de la birou sunt factori care merită un efort suplimentar. GOODAGENCY

A fost lansat primul site dedicat istoriei gastronomiei şi a ospitalităţii româneşti

GastroArt.ro, primul site dedicat istoriei gastronomiei şi a ospitalităţii româneşti, a fost lansat luni, 27 martie 2017.  GastroArt.ro este şi o bază digitalizată de reţete vechi româneşti culese din caitele bunicilor.

Redacţia este formată din specialişti în domeniu: cercetători, jurnalişti şi antropologi. Revista este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
“Studiul istoriei gastronomiei românești s-a făcut aproape numai la nivel de inițiative individuale și se datorează pasiunii celor care au pornit cercetările în această zonă. Din păcate studiile și cercetările institutelor, muzeelor, ONG-urilor de profil nu au fost niciodată centralizate. Bibliografia în acest domeniu este sărăcăcioasă iar majoritatea informațiilor se află din bibliografii conexe, indirecte și cercetare pe teren. Astfel intuim şi una din cauzele faptului că România este ultima ţară din Uniunea Europeană fără o identitate culinară asumată şi promovată. Acest site este un prim pas dintr-un proiect mult mai complex ce include şi organizarea pe 7 şi 8 iunie la Hanul Gabroveni a Congresului de Gastronomie şi Vin – împreună cu partenerii de la Vinul.ro, Rare Food Services şi Concret Pr – un eveniment în care istoria gastronomiei şi identitatea culinară naţională vor fi principalele teme de dezbateri, dar şi alte câteva alte proiecte conexe. Începând de mâine în fiecare zi vom publica cel puţin un articol al colaboratorilor noştri cărora trebuie să le mulţumesc pentru interes şi susţinere. În acest moment avem pe site peste 200 de reţete şi treburi gospodăreşti din două caiete din perioada interbelică (unele mai scurte, altele mai lungi – noi am păstrat forma originală a lor, inclusiv ortografia) şi suntem în curs de digitalizare a altor câteva sute. Nu suntem şi nici nu ne dorim să fim un site de reţete dar aceste texte fac parte din patrimoniul gastronomic naţional”, Cosmin Dragomir iniţiatorul GastroArt

FACIAS: Ministerului Sănătății să demareze o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu JIU

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Sănătății să dispună o anchetă la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu în legătură cu modul în care a fost gestionat cazul fetiței de numai câteva luni, Melisa Dănășel.

În data de 18 martie 2017, în spațiul public au apărut informații și mărturii referitoare la modul în care a fost tratată la Spitalul Județean Târgu-Jiu o fetiță de numai câteva luni, Melisa Dănășel care prezenta grave probleme de sănătate.

Părinții au reclamat că procedurile de urgență nu au fost respectate iar medicii de gardă au gestionat în mod defectuos cazul fetiței lor. În plus părinții copilului s-au plâns că lipsa dotărilor necesare intervenției de urgență a fost în măsură să pună în pericol viața fetiței lor.GOODAGENCY

EUROPAfest - Bucuresti capitala jazz-ului mondial , vin 22 de trupe din 20 de tari

În perioada 13 – 20 mai, sub sloganul “100% jazz” iubitorii de muzică sunt invitaţi la EUROPAfest, concurs de jazz de cea mai bună calitate.

Va fi o săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor și jam sessions animate de artiști de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câștigarea Marelui Premiu.
Pe lângă spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziție, își poate alege și o trupă preferată pe care să o susțină până în Finală.

Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 11 – 20 mai, peste 300 de artiști din 45 de țări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert – București & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Flute Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner și Gala EUROPAfest.

Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial. 
Artisti din 20 de tari - Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Elvetia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Nepal, Olanda, Spania, SUA si Ungaria vor prezenta noile tendinte oferind un regal de jazz.

Mai multe informatii despre artisti ( foto, prezentari si muzica ) se gasesc pe www.bucharestjazz.ro GOODAGENCY

 

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 17/08/2017
CHF 4.0432
EUR 4.5816
GBP 5.0369
USD 3.9104

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie vom avea o analiză în fiecare organizaţie judeţeană.
În 23 februarie se va întruni Consiliul Naţional de Coordonare care va stabili data unei Convenţii Extraordinare în luna mai, la  care să participe 5000 de membri pentru a reprezenta punctul de vedere şi voinţa partidului. Am decis să facem propuneri către ARD ca să facă parte din grupurile noastre parlamentare.Vizavi de Guvern şi actuala Putere, decizia PDL este una cât se poate de normală: nu vom vota niciun Guvern din care nu facem parte, vom participa la discuţii pe teme de interes naţional, aşa cum am spus-o ,, a afirmat Blaga.

Online

Avem 2219 vizitatori şi 2 membri online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.