Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti
GoodAgency Life O carte despre mintea criminalilor, lansată la Cercul Militar Naţional

O carte despre mintea criminalilor, lansată la Cercul Militar Naţional

Cartea "Minte Criminală" a fost lansată vineri la Cercul Militar Naţional şi este adresată specialiştilor în criminalistică, dar şi celor pasionaţi de cărţile poliţiste.

Cei trei autori - Leliana Valentina Pârvulescu,  Mirco Turco , Igor Vitale - au încercat să contureze în acest volum un profil al criminalilor, al  comportamentului lor psihologic.

"Mă aşteptam să văd o carte despre criminali pentru criminalişti, că este bine fundamentată ştiinţific, dar am avut surpriza să văd că are multe lucruri interesante şi simplu explicate.Autorii au încercat să intre în mintea unui criminal.Este o abordare strategică din punct de vedere biologic, psihologic şi comportamental.Cartea pate fi adresată celor pasionaţi de cărţile cu detectivi , cu crime.Autorii au intrat în mintea criminalilor şi au încercat să răspundă la întrebări de genul :de ce apar criminali în serie, cine sunt ei, care sunt mecanimele care îi provoacă, dacă există o moştenire genetică dacă sunt predispuşi genetic să facă crimele.De asemenea, sunt prezentate şi cele mai mari cazuri de criminali în serie din lume şi poveştile lor", a declarat pentru Agerpres Amira Rădulescu, director general al Centrului de  cercetare comportamentală ZIVAC , iniţiatorul şi susţinătorul acestui proiect .


Autoarea dr. Leliana Valentina Pârvulescu , psiholog, a explicat că volumul este unic pentru România şi oferă multe cunoştinţe puse la un loc pentru specialişti, dar şi pentru persoanele pasionate de comportamentul obsesiv, de gelozie, şi patologic.

"Cartea ne transmite că aceşti criminali uneori au anumite elemente fundamentale din punct de vedere biologic, psihologic,  genetic şi comportamental care îi duce,  îi direcţionează către crime. Este important acest volum pentru că aici se tratează şi despre victimelogie şi oamenii care nu au de-a  face direct cu criminalii pot totuşi să se ferească de ei, luând în seamă anumite aspecte. Nu mă duc pe o stradă întunecată, că pot să atrag din aceşti criminali" a spus Pârvulescu.

Psihologul a explicat că în general criminalii au anumite porniri în urma cărora pot fi depistaţi.

"Au un profil al comportamentului inductiv şi deductiv. Cel deductiv este acela pe baza căruia ne putem da seama cum ar putea să acţioneze un criminal. Cazul celebru Râmaru demonstrează faptul că acest comportamnet criminal se transmite genetic .El făcea crimele în momentul în care era furtună, doar nosptea , cu femei blonde, singure.Atunci, sigur, dacă esti aşa şi ştii despre aceste caracteristici  te poţi apăra , poţi să previi.", a completat Leliana Pârvulescu.

În ceea ce priveşte patologia acestor persoane se arată că unii criminalii se pot vindeca , alţii nu.

"Pornirile criminale şi comportamentul antisocial , preponderent acestora,  se poate sesiza de la copilăria fragedă 6-7 ani .Când copilul este violent, fură, nu îl interesează, nu are emoţii, nu are sentimente.Criminalii în serie nu au emoţii şi sentimente, nu au regrete că fac ceva rău, nu au conştiinţă. Tratamentul ar consta în medicaţie, psihoterapie, în eventuala atenţie mărită a unor elemente caracteristice şi să previi. Se pot vindeca cu un efort mare din partea societăţii , cu multă muncă de cercetare, muncă de a face profil, muncă de analiză, dar dacă există o informaţie şi educaţie faţă despre aceşti criminali, poate că se pot preveni anumite comportamente", a mai spus autoarea cărţii.

La rândul său, dr.Igor Vitale, psiholog italian şi specialist în hipnoză, a declarat că în această carte se arată cum putem înţelege comportamentul criminal din multe puncte de vedere.

"Comportamentul criminal  este analizat şi din studii asupra aspectelor genetice , dar şi din istoria familiei, care  este o  figură de referinţă. Din primii trei ani de viaţă reuşim într-o anumită măsură să  determinăm un comportament despre toată viaţa adultă, putem atinge aspecte legate de relaţiile cu alţii", a afirmat Vitale.

El a subliniat că în concluzia studiilor de specialitate conceptul criminalităţii poate fi interpretat ca o utopie, dar nu trebuie lăsat aşa."Dacă lăsăm în urmă , nu reuşim să prevenim, nu reuşim să combatem criminalitatea", a adăugat specialistul în psihologie socială.

"Putem înţelege un act criminal prin recunoaşterea unor fapte, că sunt multe metode de a distinge acest lucru. De exemplu există o formă de gelozie într-un cuplu , normală , dar apoi dacă devine posesivă e patologică şi  favorizează comportamente violente. Dacă reuşim să recunoaştem această dificultate ,reuşim să evităm un pericol,  dacă nu, lăsăm să se producă consecinţele", a explicat autorul . În opinia sa, un tratament pentru gelozia obsesivă ar consta în 10-20 de şedinţe care ar putea fi o programare mentală şi distrugere a asociaţiilor neuronale greşite. GOODAGENCY

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 19/11/2018
CHF 4.0980
EUR 4.6650
GBP 5.2540
USD 4.0855

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie vom avea o analiză în fiecare organizaţie judeţeană.
În 23 februarie se va întruni Consiliul Naţional de Coordonare care va stabili data unei Convenţii Extraordinare în luna mai, la  care să participe 5000 de membri pentru a reprezenta punctul de vedere şi voinţa partidului. Am decis să facem propuneri către ARD ca să facă parte din grupurile noastre parlamentare.Vizavi de Guvern şi actuala Putere, decizia PDL este una cât se poate de normală: nu vom vota niciun Guvern din care nu facem parte, vom participa la discuţii pe teme de interes naţional, aşa cum am spus-o ,, a afirmat Blaga.

Online

Avem 1102 vizitatori şi 4 membri online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.