Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista CutezatoriiMica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

În perioada închiderii stației de metrou ,,Berceni”, RATB înființează linia navetă de autobuze 625

 

RATB anunţă că înființează o linie navetă de autobuze cu indicativ 625, care va funcționa pe un traseu comun cu cel al liniei 125, în vederea executării unor lucrări de modernizare a instalațiilor de acces/control la  stația de metrou ,,Berceni”.

Autobuzele vor circula între terminalele ,,Vulcan Berceni” și ,,Peco Silflor Move”, pe următorul traseu: Str. Dumitru Brumărescu, Bd. Metalurgiei, Str. Turnu Măgurele, Şos. Berceni, Şos. de Centură

Autobuzele liniei navetă vor opri în staţiile aferente liniei 125.GOODAGENCY

Traseul liniilor 402 şi 414 va fi prelungit până la Piaţa Sudului

RATB anunţă că, începând din 3 august, liniile preorăşeneşti 402 şi 414 vor funcţiona pe un traseu prelungit de la terminalul ,,Romprim”, pe: Şos. Olteniţei, Str. Ion Iriceanu, Şos. Berceni, până la Piaţa Sudului, cu întoarcere pe Str. Neţea, Şos. Olteniţei, apoi traseele actuale până în localitatea Popeşti –Leordeni.

 

Liniile 402 şi 414 funcţionează în baza contractului de transport încheiat între Primăria Popeşti Leordeni şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti.GOODAGENCY

A început ridicarea maşinilor abandonate de pe străzile Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a demarat miercuri eliberarea străzilor de maşinile abandonate şi cele cu proprietar neidentificat. Autoturismele ridicate vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe Şoseaua Odăi nr. 3-5, special amenajat în acest scop de administraţia locală.

Taxă zero pentru depozitare, având în vedere că spaţiul de depozitare a autoturismelor abandonate aparţine Primăriei Sectorului 1. În schimb, vehiculul abandonat va fi restituit proprietarului sau deţinătorului  legal numai după ce acesta achită suma de 2000 de lei cu titlu de amendă, potrivit procedurilor instituite de Legea nr.421/2002, la care se adaugă taxa de ridicare şi transport în cuantum de 500 de lei.

Procedura pentru ca o maşină să fie declarată abandonată

Premii pentru elevii cu 10 la EN si BAc

Diplome In Honoris, tabere internationale si premii in bani vor primi din partea Primăriei capitalei elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat si cel de evaluare nationala, precum si sefilor de promotie din liceele bucurestene.


Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, premiaza elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat si cel de evaluare nationala in acest an scolar si sefii de promotie din liceele bucurestene.GOODAGENCY

 

Luni, 26 iunie, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2017

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni 26 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

Marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului . Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării  este programată vineri, 30 iunie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. 

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00).

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00.Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. 

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.GOODAGENCY

 

Ziua Iei, marcată în sectorul 4 prin festin culinar

Ziua Iei va fi  marcată sâmbătă, 24 iunie,  în sectorul 4 prin festin culinar,ce se va ţine în parcul Orășelul Copiilor, zona parcării aferente Sălii Polivalente.

Vedeta” bunătăților va fi un cârnat uriaș, preparat după o re
țetă tradițională, secretă

Îmbrăcați în costume tradiționale românești, 15 dintre cei mai pricepuți bucătari din Maramureș vor da mâine cel mai aprig test într-ale gătitului.

Într-un timp record, vor prepara un cârnat uriaș, din care să se înfrupte toți cei care vor sărbători Ziua Universală a Iei în Sectorul 4 al capitalei.

Ineditul preparat va avea peste 20 de metri lungime, va cântări câteva zeci de kilograme și va fi condimentat cu mirodenii naturale, după o rețetă tradițională din nordul țării, știută doar de  maeștrii gastronomi. Apoi preparatul va fi rumenit pe un grătar special, cât să se îmbine aromele și să cucerească gusturile celor mai pretențiosi gurmanzi.

Din meniu nu vor lipsi nici celelalte mâncăruri tradiționale și nici peștele. Pentru cei care nu au ajuns încă anul acesta în Deltă, bucătarii vor pregăti o porție uriașă de ciorbă, cu cel mai bun și proaspăt pește adus direct din Dunăre.GOODAGENCY

 

Primăriile de sector au luat decizia să menţină deschise grădiniţe şi pe perioada verii

Autorrităţile locale s-au gândit să vină în sprijinul părinţilor care nu au cu cine să lase copiii de vârstă preşcolară acasă şi să  menţină deschise grădiniţe şi pe perioada verii.

Sectorul 1 va avea deschise în perioada vacanţei de vară cinci unităţi de învăţământ preşcolar. Programul 'Grădiniţa de Vacanţă' din Sectorul 1 se va derula în perioada 3 iulie - 25 august 2017 şi va viza Grădiniţa nr. 206 - sediul de pe strada D. Gherea nr. 156 (100 de beneficiari) şi sediul din strada  Witting nr. 15 (50 de beneficiari), Grădiniţa nr. 222, strada Arad nr.38 (50 de beneficiari), Grădiniţa nr. 44, strada Bârlogeni nr. 24 (50 de beneficiari), Grădiniţa nr. 46, strada Marmurei nr. 13-15 (50 de beneficiari) şi Grădiniţa nr. 116, strada Mendeleev, nr. 27 (50 de beneficiari).

În această perioadă, unităţile de învăţământ preşcolar incluse în programul 'Grădiniţa de Vacanţă' vor fi deschise de luni până vineri între orele 8.00-18.00. Primăria Sectorului 1 va finanţa de la bugetul local contribuţia de hrană a fiecărui copil.

Primăria Sectorului 3 vine în sprijinul părinţilor cu Grădiniţa Brânduşa- perioada 1-31 iulie (str. Brânduşelor nr. 37-43, tel. 031.425.08.34/031.425.08.35)

Se reia circulaţia tramvaielor pe Liviu Rebreanu

Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la tronsonul II al bulevardului Liviu

Rebreanu, respectiv zona delimitata intre Bulevardul Nicolae Grigorescu si

Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi dupa şapte ani de la oprirea circulatiei tramvaielor

pe bulevardul Liviu Rebreanu, aceasta va fi reluata incepand de sambata, 24 iunie 2017.


Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat un numar total de 507 de locuri noi de parcare.

Lucrarile de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu au inceput in anul 2010 si au fost impartite in doua tronsoane: tronsonul 1, intre Camil Ressu – Nicolae Grigorescu si tronsonul 2, intre Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie, fiecare dintre aceste tronsoane avand cate doua benzi pe sens.

Bulevardul Liviu Rebreanu face legatura intre Bdul Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918, fiind unul dintre bulevardele importante ale Sectorului 3, dar si din Municipiul Bucuresti.GOODAGENCY

Implementarea proiectului benzii unice, neadecvat pentru Bucureşti

Primăria Capitalei a luat decizia să amâne implementarea benzii unice în zona centrală a oraşului, urmare a testului realizat în această dimineață când au fost identificate probleme seriaose de trafic .

Proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare.
Până atunci se va circula fără restric
ții, ca și până acum, pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle.


Primarul general a solicitat Direc
țiilor din cadrul Primăriei Capitalei, ca măsură provizorie, să identifice terenuri la intrările în Capitală, (la capătul tramvaiului 21 și în zona Băneasa) unde cetățenii din Ilfov, care lucrează în București, să-și poată lăsa mașinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Această măsura se va lua până în momentul în care se construiesc parcările de tip park & ride.

Locuitorii din Ferentari se plâng că nu au condiţii decente de trai.DAR ei ce oferă pentru asta

Locuitorii din zona Ferentari se confruntă cu sărăcie multidimensională, cauzată de condițiile precare de locuire şi accesul la utilități: clădiri degradate cu subsoluri inundate, terase și acoperișuri care permit infiltrări de apă, blocuri neracordate la sistemul centralizat de încălzire și/sau distribuție de gaz, acces limitat la alimentarea cu apă și locuințe supraaglomerate, relevă un studiu efectuat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities.

Din cauza neracordării blocurilor la rețelele de distribuție de gaze naturale și de agent termic, locuitorii se încălzesc cu ajutorul energiei electrice pe timp de iarnă, ceea ce se traduce în consum și costuri ridicate. Problema consumului crescut de electricitate este agravată de folosirea de aparate electrocasnice vechi, ineficiente energetic. Renunțarea la acestea ar presupune pentru mulți dintre ei o viață la limita subzistenței, cu agravarea problemelor de sănătate și igienă, ceea ce ar constitui ulterior o piedică pentru accesul pe piața muncii.

Pas pentru demolarea Cathedral Plazza

Primăria capitalei a trimis vineri către Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere privind eliberarea avizului privind desființarea imobilului „Cathedral Plaza”, situat în București, str. General Berthlot nr. 11-15 și str. Lutherană nr. 15 și 15A.

Acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în cazul nostru Catedrala Sf. Iosif.


Orice demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de  desființare a construcției, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate.
Primaria Municipiului Bucuresti a initiat demersurile pentru punerea in aplicare a Sentinţei nr. 2520/28.06.2012 privind desfiintarea constructiei de birouri Cathedral Plaza.

Pentru identificarea modalitatilor de demolare si a costurilor aferente acestui proces, au fost demarate in anii precedenti doua proceduri de achizitie publica.

Ambele proceduri de achizitie au fost anulate, prima pentru lipsa oricaror oferte conforme, iar la cea de-a doua procedura neprezentandu-se nici un ofertant.

Pentru continuarea demersurilor in vederea atribuirii unui contract de consultanta in domeniu evaluarii impactului asupra structurii imobilului Cathedral Plaza si asupra sigurantei in exploatare, precum si pentru stabilirea modalitatilor de desfiintare a constructiei, a fost inclusa in Programul Anual al Achizitiilor Publice pe anul 2017 al Municipiului București o noua procedura de licitatie publica. In bugetul pentru anul 2017 a fost alocata suma de 1 milion de lei.

Noua procedura urmeaza sa fie publicata atat in SEAP (Serviciul electronic de achizitii publice) cat și in TED (Tenders Electronic Daily) versiunea on-line a „Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene" dedicat achizitiilor publice europene pentru maximalizarea șanselor desemnarii unui caștigator.

Este de mentionat ca pe rolul instantelor de judecata mai exista și alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecatoreasca in aceste cazuri nu este finalizata.

Majoritatea dosarelor privind aceasta speta sunt suspendate pana la solutionarea dosarului nr. 8563/3/2013, aflat aflat pe rolul Tribunalului București, ce are ca obiect cererea de chemare in judecata formulata de proprietarul constructiei – S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L. – prin care acesta a solicitat obligarea Primarului Municipiului București sa emita actul administrativ.GOODAGENCY


Pasajul rutier de la Piata Sudului redat integral circulatiei la sfarsitul lunii iulie

Pasajul rutier de la Piata Sudului redat integral circulatiei la sfarsitul lunii iulie a promis vineri constructorul.


Primarul general Gabriela Firea a spus ca acesta va fi ultimul termen pe care Municipalitatea il ia in considerare, in caz contrar fiind decisa sa  rezilieze contractul.

Firea s-a intalnit cu  reprezentantii asocierii Astaldi-Euroconstruct, pentru a analiza graficul de progres al lucrarii si a stabili solutii concrete astfel incat lucrarile la acest obiectiv de investitii sa fie accelerate, iar pasajul sa fie finalizat in scurt timp.

In cadrul intrevederii, constructorul a dat asigurari ca isi va redimensiona corespunzator forta umana si echipamentele, astfel incat pasajul sa fie terminat si redat integral circulatiei  pana cel tarziu in data de 28 iulie.

Trafic restricţiona Cal. Victoriei,Str. C.A.Rosetti şi Splaiul Independenței, între 20 şi 23 aprilie

Traficul rutier va fi restricţionat pe Cal. Victoriei, între Str. C.A.Rosetti şi Splaiul Independenței, între 20 şi 23 aprilie, În vederea desfăşurării evenimentului cultural-artistic„Spotlight -Festivalul Luminii”.

Din această cauză, autobuzele liniilor 126, 168, 226, 300 şi 368 vor circula pe trasee deviate de la intersecția Cal. Victoriei/Str. C.A. Rosetti, prin Str. C.A. Rosetti, Bd. G-ral Gh. Magheru, apoi traseele de bază.

Autobuzele vor efectua opriri în stația ,,Nicolae Bălcescu’’, corespunzătoare liniilor: 122, 137, 138, 268 şi vor purta suplimentar inscripția: ”Circulă prin Str. C.A. Rosetti’’.

Pe Bd. Regina Elisabeta, traficul se va desfăşura normal.GOODAGENCY


Un lucru bun: Prezenţa mai bună la testările de BAC şi EN.

Ministerul Educaţiei Naţionale raportează în acest an rezultate net superioare faţă de anul trecut la simulările pentru Evaluarea naţională şi a bacalaureatului.

Ne bucură acest lucru, NU NEAPĂRAT PENTRU MEDII PESTE 5, CI MAI DEGRABA PREZENTA LA ACESTE TESTĂRI.

Astfel, la simularea EN VIII, 81.262 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%.).

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).

În ceea ce priveşte disciplinele de examenprocentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română (în creștere față de anul trecut - 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%). La proba de Limba şi literatura maternă75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior - 76,69%).

În urma simulării naționale a examenului de Bacalaureat, datele statistice transmise de inspectoatele școlare județene relevă că ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care le asigură promovarea (6 şi peste 6) este de 38,23% (43.978 de elevi din 115.022 de elevi prezenţi).

Rezultatul este aproape la acelaşi nivel cu cel din anul trecut (38,39%.)La clasa a XI-a, rata de promovare este de 29,85% în creștere cu aproape 4 procente, comparativ cu 2016, când s-a situat la valoarea de 25,76%. Altfel spus, dintre cei 121.003 elevi participanţi la simulare, 36.125 de elevi au obţinut medii peste 6.
Pe tranşe de mediisituaţia cumulată (clasa a XI-a şi clasa a XII-a) arată astfel: 29.496 de elevi au obţinut medii între 6 şi 6,99, 27.633 de elevi - medii între 7 şi 7,99, 17.577 de elevi - medii între 8 şi 8,99 şi 5.366 de elevi - medii între 9 şi 9,99.

31 de elevi au obținut media 10. 15.023 de medii au fost cuprinse între 5 și 5.99, însă conform metodologiei de desfăşurare a Bacalaureatului, nota minimă pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului, este minimum 6.GOODAGENCY

România este pe primul loc în Europa ân privinţa încălcării drepturilor lucrătorilor

România este pe primul loc în Europa ân privinţa încălcării drepturilor lucrătorilor , releva un studiu dat publicitatii de BNS.

Organizația Internațională a Muncii a creat un instrument de analiză statistică pentru a urmări relația dintre standardele internaționale de muncă, pe de o parte și investițiile străine și comerțul internațional pe de altă parte.

Au fost vizate două categorii de drepturi considerate fundamentale – dreptul la liberă asociere și dreptul la negocieri colective, drepturi reglementate de Convenția OIM 87 privind libertatea de asociere și protecția dreptului la organizare în sindicate și Convenția OIM 98 privind dreptul la negocieri colective.

Ultimele date disponibile sunt cele pentru anul 2015 și vizează situația existentă în 185 țări.

Din cele 35 de state europene, România are cel mai mare număr de încălcări ale drepturilor fundamentale, atât în practică dar mai ales în legislația națională, așa cum reiese din graficul de mai jos.

În calculul coeficientului reflectat în graficul de mai sus pentru România au fost identificate 20 de încălcări ale drepturilor fundamentale ale lucrătorilor, 14 provin din prevederi legislative iar 4 din practică.

Diferența între România și restul statelor europene devine și mai vizibilă dacă avem în vedere situația încălcărilor ca efect al legii, ceea ce poate conduce la concluzia că legislația dialogului social din România este construită în profund dispreț pentru drepturile fundamentale ale lucrătorilor.

Dintre  drepturile încălcate prin prevederile legislative actuale menționăm:

-       Deși legea reglementează dreptul la grevă, procedurile lungi și greoaie fac extrem de dificilă organizarea unei greve cu respectarea legii.

-       Angajatorii nu au obligația consultării salariaților asupra unor aspecte precum reducerea săptămânii de lucru ca urmare a dificultăților economice.

-       Legislația românească interzice discriminarea pe motiv de apartenență la un sindicat însă nu furnizează nici un fel de instrumente pentru a proteja lucrătorul în acest sens.GOODAGENCY

Peste 50 de ONG uri sunt nemulţumite că primarului sectorului 5 a evacuat Centrul Caracuda

Centrul de Resurse pentru participare publică, alături de alte 54 de organizaţii neguvernamentale, a transmis luni  o scrisoare de protest către primarul Daniel Florea, primarul Sectorului 5, prin care îşi exprimă indignarea faţă de decizia primăriei de a evacua Centrul Caracuda, singurul centru dedicat serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoane dependente de droguri din Ferentari.

,,Noi, organizaţiile semnatare,  ne exprimăm indignarea față de decizia Primăriei Sectorului 5 de a evacua Centrul Caracuda, singurul centru dedicat serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoane dependente de droguri din Ferentari. Asociația Carusel a dezvoltat o relație de lungă durată cu membrii comunității locale, reușind să aibă numeroase rezultate pozitive de la deschiderea centrului. În 5 ani de activitate, la Centrul Caracuda 5000 de persoane au primit servicii  de bază gratuite,  s-a realizat un program de schimb de seringi care a scăzut riscul de transmitere HIV, hepatite sau alte boli transmisibile prin folosirea în comun a seringilor, străzile cartierului au fost curățate de seringi trasformând zona într-una mai sigură pentru toți. Până în prezent, protocolul semnat cu Primăria sectorului 5 a fost unul benefic pentru asociație, pentru că le-a permis să își desfășoare activitatea acolo unde era cea mai mare nevoie. Totodată, Asociaţia Carusel a finanţat serviciile sociale oferite de centrul Caracuda în comunitate exclusiv din surse proprii, fără o implicare directă din partea Primăriei,, se arată în scrisoare adresată edilului.

Servicii precum cele oferite de Asociația Carusel prin Centrul Caracuda sunt recunoscute și recomandate la nivel internațional (de organizații precum Organizația Mondială a Sănătății, UNAIDS- Programul Națiunilor Unite pentru HIV și SIDA, CDC- Centrul pentru prevenirea și controlarea bolilor, etc.) ca fiind dintre cele mai eficiente în prevenirea transmiterii HIV, Hep. B, Hep. C. De altfel, în perioada în care aceste servicii nu au mai avut finanțare (2010-2012), prevalența HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile a crescut la 49.2%.

Organizaţiile consideră binevenită intenția Primăriei de regenerare urbană,însă procesul de regenerare urbană însă ea nu trebuie să ignore nevoile celor mai vulnerabili .

În acest context, solicită Primăriei să își reconsidere decizia luată și să prelungească protocolul care permite Asociației Carusel să își desfășoară activitatea în aceleaşi condiţii ca şi până acum. GOODAGENCY

Mai multe birouri de eliberare a Cărţilor de identitate în sectorul 3, trei zile până la eliberare

Direcția de Evidență a Persoanelor Sector 3 anunță faptul că s-a prelungit, în această perioadă, termenul de eliberare a cărților de identitate, la trei dintre cele cinci birouri.
Măsura a fost luată din cauza unor probleme de natură tehnică apărute.

Astfel, Birourile de Evidență nr. 2, 3 și 4 eliberează cărțile de identitate în regim normal în termen de 30 de zile calendaristice în loc de 10 zile. Regimul de urgență pentru eliberarea cărților de identitate se păstrează. 

Programul de lucru cu publicul pentru primiri/eliberări acte este:

· Biroul nr. 2 (Secția 11 Poliție, Calea Vitan nr. 43, tel. 021.327.20.50) - luni, miercuri, joi: 8.30-16.30, marți: 8.30-18.30 și vineri 8.30-14.30;

· Biroul nr. 3 (Secția 12 Poliție, str. Ștefan Nicolau nr. 2, tel. 021.324.24.75) - luni, marți, joi: 8.30-16.30, miercuri: 8.30-18.30 și vineri: 8.30-14.30;

· Biroul nr. 4 (Secția 13 Poliție, al. Ciucea nr. 2, tel. 021.345.00.60) - luni, marți, miercuri: 8.30-16.30, joi: 8.30-18.30 și vineri: 8.30-14.30.GOODAGENCY

Club de lectură în limba engleză Global Learning

Elevi de la liceele Sf. Sava, Al.Ioan Cuza si Waldorf vor participa duminica la un club de lectura in limba engleza Global Learning.

Elevii vor citi Jane Eyre şi vor discuta. Sunt invitati cat mai multi elevi pasionati  de lectura.

Romanul Jane Eyre al autoarei Charlotte Brontë este una dintre cele mai speciale si frumoase carti scrise vreodata, a fost publicat în 1847, la Londra. Este un bildungsroman, literatura gotica, un roman clasic de o profunzime aproape de neegalat. La Global Learning  il citim in limba engleza direct, din dragoste pentru aceasta limba superba si din dorinta de a o invata si a ne o imbunatati prin metode deosebite - invatarea prin cultura.Detalii pe www.cursuri-germana-engleza.ro.GOODAGENCY

Posesorii de câini, obligaţi să facă curat după ei cel puţin în spaţiul public.

Posesorii animalelor de companie trebuie să dea dovadă şi în spaţiul public că sunt responsabili şi îşi iubesc necuvântătoarele prietene prin măsuri foarte clare.
Ei trebuie să facă curat după ei acasă şi în spaţiul public şi să se îngrijească pentru a-i ţine în lesă şi botniţă pentru cazuri speciale.

Pentru că nu toţi iubitorii de câini dau dovadă de asemenea preocupări, crezând că un animal este mereu drăgălaş chiar dacă te sperie când te trezeşti cu el pe neaşteptate pe lângă picioare , Primăria sectorului 6 va demara o serioasă campanie de campanie de informare care constă în distribuirea de flyere posesorilor de animale de companie.

Astfel, cetăţenii cu câini vor mai afla încă o datpă că au obligaţia păstrării curăţeniei pe domeniul public, după ce animalul îşi face nevoile sau mănâncă.
Edilul Gabriel Mutu a primit mesaje de nemulţumire din partea celor care surprind animale de companie lăsate în voie pe stradă :
“Dacă se poate face ceva cu animalele de companie, am văzut o singură femeie care avea punguţă şi şi-a strâns după căţel”
“Am ieşit duminică dimineaţă la plimbare cu copilul şi era strada plină de dejecţii de câine, am numărat vreo 20 în 10 metri! Poate Poliţia pune taxe, să le dea amendă pentru că nu merge cu bunul simţ! ”
“Să nu mai vorbesc de aer, că toate dejecţiile animalelor, după ce se usucă, le fărâmiţăm cu picioarele si apoi respiram noi praful infect!”
“Amenzi, domnule primar...amenzi...din păcate mulţi oameni nu înţeleg decât de frică, iar când îi la buzunar, par să priceapă şi mai bine.”
“Şi eu vreau să le fie date amenzi usturătoare. Doar aşa se vor învăţa.”

Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind normele de salubrizare ale Municipiului Bucureşti:

Se fac angajări la DGASPC sector 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, scoase la concurs 25 de posturi, pentru Centrul de Educație și Îngrijire pentru Copilul cu Dizabilități „Lizuca”.
Persoanele interesate se pot înscrie până luni, 27 martie. Examenul scris va avea loc pe 5 aprilie, iar interviul pe 11 aprilie.

Acest centru va fi deschis în cadrul proiectului „Servicii de calitate pentru comunitate: Centrul de Educație și Îngrijire pentru Copilul cu Dizabilități”.

Posturile contractuale vacante scoase la concurs sunt următoarele:

- un post medic cu ½ de normă;

- un post logoped;

- două posturi educator puericultor;

Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 17/08/2017
CHF 4.0432
EUR 4.5816
GBP 5.0369
USD 3.9104

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

"Păcat că PSD, cu un fost procuror în frunte, nu reuşeşte să se dezbare de practicile care l-au consacrat de-a lungul timpului. Ne-amintim de ei cu Bivolaru la Parchet, de protestele din timpul anchetelor şi percheziţiilor la Adrian Năstase acasă. Ar trebui să vină vremea să înveţe şi ei că totuşi justiţia se respectă. (...) Mă întreb dacă domnul procuror Ponta primea ordine de la Năstase, când avea activitate de procuror, pentru că altfel nu-mi explic de ce este aşa de sigur că se fac presiuni politice sau se dau ordine din partea politicului asupra procurorilor", a declarat Elena Udrea.

Online

Avem 2207 vizitatori şi 2 membri online

LoginANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.