Stiri si informatii, fara manipulare!

Noi intrebam autoritatile pentru voi

Sondaj

Considerati ca vanzarea virginităţii este un act de prostituţie?
 

Horoscop zilnic


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Click pe zodia dumneavostra pentru a afla predictia pe ziua curenta

Contact

Trimite problema ta la adresele de mail de mai jos.
Noi o rezolvăm!

contact@goodagency.ro
goodagency.ro@gmail.com

Insect farm

Global Learning

Jocul ne ajuta sa obtinem cunoştinţe, ne orientam catre rezolvarea problemelor si depășirea obstacolelor.
Este un sprijin real in educatie, aduce dorinta de a participa activ la lectie si sporeste creativitatea. Elevii vin cu propriile idei pt a face jocul mai interesant.
Jocul le stimulează initiativa. Astfel jocurile didactice oferă acel cadru perfect pentru învăţare, activitatea care este grea, obositoare si care necesită un efort continuu și crescător.
De aceea este bine sa fie sustinută permanent pentru a fi pe deplin eficienta. Va asteptam la noi pentru o sedinta de joaca serioasa!
http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817

Revista Cutezatorii



Mica Publicitate Locale

Global

Ati facut o multime de lucruri in viata dvs, dar nu ati apucat sa invatati limba engleza sau germana? Daca da, indiferent de varsta, va asteptam la noi sa invatam intr-o atmosfera destinsa si placuta, rapida si eficienta!. Avem grupa de engleza si germana adulti unde oameni extraordinari invata aceste limbi straine
Tel: 0723642817
http://cursuri-germana-engleza.ro/cursuri-adulti

Primarul sectorului 4 vrea să reintroducă taxa de salubritate

Primarul sectorului 4 , Daniel Băluţă, vrea să reintroducă taxa de salubritate,pe motiv că pierde anual la buget 10.000.000 de euro.

Cu această sumă pot fi construite în sector 20 de grădinițe, 25 de școli sau un spital. Din 50.000 de firme care au sediul social în Sectorul 4, doar 4.000 au plătit anul trecut taxa de salubrizare, susţine edilul, care e nemulţumit de decizia
instanței care a hotărât suspendarea hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 2/2018 și 347/2017 ce obligă persoanele fizice și juridice să achite taxele de salubrizare la un cuantum adaptat indicatorilor economici .

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, fapt ce îl va face şi primarul.

„Hotărârea nu a fost comunicată oficial către noi. După comunicare, vom face recurs. Este doar o etapă procesuală. Când vom avea o decizie definitivă, o vom aplica cu strictețe, așa cum se întâmplă de altfel în privința tuturor sențințelor pronunțate în dosarele în care Primăria Sectorului 4 este parte. Salubrizarea este un serviciu de utilitate publică și trebuie plătită. Peste tot în lume există această taxă, spune Băluţă.GOODAGENCY

Vizite în Bucuresti , organizate Primaria capitalei

Creatori de conținut online, bloggeri, vloggeri, instagrameri, snapchatteri, jurnaliști și influenceri din domeniul călătoriilor, vor avea ocazia , în perioada 18-20.05.2018, de a descoperi potențialul principalei destinații turistice a României, cu accent pe diversitatea experiențelor unice ce pot fi trăite aici.

Tururile organizate de PMB prin AMPT includ vizite la cele mai importante obiective culturale ale orașului (Arcul de Triumf, Casa Filipescu-Cesianu, Observatorul Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”, Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, Parcul Regele Mihai I – Herăstrău), precum și un tur inedit alCimitirului Șerban Vodă - Bellu. Totodată, invitații vor avea ocazia de a cunoaște mai bine Bucureștiul și prin perspectiva ecumenică, vizitând lăcașuri de cult cu istorie și tradiție.

Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, susține proiectul cultural Experience Bucharest, prin punerea în valoare a monumentelor de for public, în scopul promovării imaginii Bucureștiului ca oraș al turismului cultural, atât la nivel național, cât și pe piețele culturale internaționale.GOODAGENCY

Din 20 mai, şoferii prinşi fără ITP valabilă riscă să rămână pe jos

MAI avertizează şoferii care nu vor avea in trafic ITP valabilă că vor primi din partea poliţiştilor începând cu 20 mai interdicţia de a mai circula cu maşina , cu o dovadă fără drept de circulaţie şi vor fi amendaţi.

Poliţistul  va reţine şi talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat.Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare, transmit poliţiştii.

Şoferii pot verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV https://www.drpciv.ro/services.html…

Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.GOODAGENCY

 

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului

Primăria Capitalei va derula propriul program municipal de reabilitare termică a blocurilor

Primăria Capitalei va derula propriul program municipal de reabilitare termică a blocurilor, potrivit unui proiect de hotărâre votat de CGMB.

,,S-au înregistrat diferenţe mari între sectoare la acest capitol, diferenţe care au la bază cauze obiective, în special de ordin bugetar. Primăria Generală doreşte să compenseze aceste neajunsuri, pentru a asigura cetăţenilor tratament egal, indiferent în ce sector locuiesc. Într-o primă etapă am inclus în program 552 de blocuri din sectoarele 3, 4 şi 6, dar aşteptam în continuare proiecte şi de la celelalte sectoare.Prin urmare, programul este deschis tuturor asociaţiilor de proprietari care solicită să fie incluse şi care îndeplinesc criteriile tehnice, acestea fiind similare cu cele din programele derulate de primăriile de sector,, a spus Gabriela Firea, cu ocazia anunţului.

Potrivit schemei de finanţare, municipalitatea va asigura 80% din fondurile necesare din bugetul propriu sau din alte surse atrase, în timp ce în sarcina asociaţiilor de proprietari rămâne restul de 20%.

În urma discuţiilor preliminare cu primarii de sector, un număr de 552 de blocuri vor fi incluse în acest program după cum urmează:Sectorul 3 - 200, Sectorul 4 - 152, Sectorul 6 - 200. GOODAGENCY

Amfiteatru la spitalul de urgenţă Floreasca va fi construit de Primaria sectorului 1

Primăria Sectorului 1 va construi un amfiteatru nou în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca destinat studenților și tinerilor rezidenți care se instruiesc în această unitate medicală. Noul amfiteatru va avea 80 de locuri și aici se vor desfășura activități didactice, științifice și medicale pentru toate clinicile universitare ale spitalului.

Această investiție va fi realizată din bugetul local al Sectorului 1 și este consecința consultărilor dintre primarul Dan Tudorache și medici reputați care își desfășoară activitatea la Spitalul de Urgență Floreasca (Prof. Dr. Daniela Bartoș, medic primar medicină internă; Prof. Dr. Ioana Grințescu, medic primar A.T.I.; Prof. Dr. Mircea Beuran, medic primar chirurgie generală; Prof. Dr. Gheorghe Popescu, medic primar ortopedie traumatologie; Prof. Dr. Radu Macovei, medic primar A.T.I.; Prof. Dr. Șerban Brădișteanu, medic primar chirurgie cardiovasculară).GOODAGENCY

Programării on-line a căsătoriilor civile, în sectorul 3

Primăria Sectorului 3 oferă cetăţenilor,începând cu luna februarie,  posibilitatea programării on-line a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro.

Mirii pot fixa ziua şi ora la care doresc oficializarea relaţiei lor. Programările on-line se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria. Acestea se pot face doar în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni români, daca unul dintre soţi are domiciliul/reşedinţa în Sectorul 3.

Pentru a face rezervarea tinerii vor completa data şi ora la care doresc să aibă loc cununia civilă şi vor specifica un număr de telefon şi o adresa de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicită completarea numelui, adresei şi a CNP -ului fiecăruia dintre soţi. După rezervare tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării şi li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul on-line de programare a căsătoriilor nu elimină cerinţa legală ca ambii soţi să se prezinte în termenul legal pentru a completa declaraţia de căsătorie şi a depune actele necesare.

Prin continuarea procedurii de programare on-line solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.GOODAGENCY

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, se luptă cu Agenţia de mediu pentrua închide groapa de gunoi

Primarul sectorului 1 ,Dan Tudorache, s-a alăturat protestului organizat sâmbătă, 3 februarie 2018, de locuitorii cartierelor Bucureştii Noi, Chitila şi Străuleşti cu scopul de a opri autorizarea groapei de gunoi IRIDEX.

Cetăţenii sunt revoltaţi deoarece Agenţia de mediu nu ia măsuri pentru oprirea emisiilor de hidrogen sulfurat în atmosferă.

Primarul Sectorului 1 i-a asigurat de tot sprijinul său în obligarea celor care otrăvesc aerul Capitalei să se conformeze normelor legale de protecţie a mediului.

Protest pentru scăderea salariilor , iniţiat de grefieri

Protest pentru scăderea salariilor , iniţiat de grefierii instanţelor şi parchetelor din ţară, a fost organizat joi , pe motiv că  trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la micşorarea veniturilor.

Este vorba despre un protest, o grevă japoneză, prin care nu se opreşte activitatea instanţelor şi parchetelor, a spus Denisa Dindăreanu, liderul protestatatrilor.

Aceasta a susţinut că salariile ar urma să scadă cu sume cuprinse între 5 şi 500 de lei.GOODAGENCY

Primăria Sectorului 1 va angaja un city manager .Vrea să fie apolitic

Primarul sectorului 1 a anunţat joi că vrea să atragă în echipa sa primul administrator public ("city manager") , un specialist apolitic.

La şedinţa Consiliului local din 31 ianuarie a fost aprobată hotărârea privind numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public de către Primarul Sectorului 1, pe baza unor criterii şi atribuţii specifice. Potrivit hotărârii Consiliului local al Sectorului 1, printre criteriile pe care "city manager"-ul va trebui să le îndeplinească se numără şi acela de a nu fi fost niciodată membru al unui partid politic.

Administratorul public nu  este doar un simplu angajat, ci un promotor al reformării sistemului administraţiei publice locale, un profesionist. De aceea, susţin că persoana administratorului trebuie să fie pe de-a întregul apolitică,a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cu ocazia anunţului.

În funcţie de complexitatea atribuţiilor delegate de către primar, administratorul public poate coordona, organiza şi gestiona activităţile din cadrul primăriei.
Funcţia de administrator public a fost reglementată prin Legea nr. 286/2006 care modifică şi completează Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Numirea în funcţie se va face pe bază de concurs. Candidaţii pentru această funcţie vor depune obligatoriu un proiect de management.

Unele dintre criteriile pentru ocuparea postului sunt: cetăţenia română sau a altor state membre UE sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European, precum şi domiciliul în România; cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit; capacitate deplină de exerciţiu; nu sunt acceptaţi candidaţii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, de fals ori a unor fapte de corupţie şi nici să fii avut calitate de membru de partid; vechime în specialitatea studiilor necesară ocupării postului: minimum 15 ani; studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare ocupării postului; limbi străine (necesitate şi grad de cunoaştere): capacitate de exprimare (scris, vorbit, citit) în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, nivel mediu - dovedite pe baza unor documente; scrisoare de intenţie etc.

Anunţul concursului va fi afişat la sediul instituţiei din Bulevardul Banu Manta Nr. 9 şi pe pagina de internet: www.primariasector1.ro.GOODAGENCY

Material antiderapand gratuit pentru blocurile din Sectoul 6

Primăria Sectorului 6 vine și în această iarnă în sprijinul cetăţenilor, oferind gratuit asociaţiilor de proprietari saci cu material antiderapant pentru a îndepărta gheaţa şi poleiul de pe aleile şi trotuarele din jurul blocurilor.
Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari – preşedinte sau administrator – care doresc să intre în posesia sacilor cu material antiderapant sunt invitaţi să se prezinte la sediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 din Aleea Valea Boteni nr. 2, în spatele Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei”. Aceştia trebuie să prezinte reprezentanţilor autorităţii locale cartea de identitate şi ştampila asociaţiei de proprietari.
Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:00, iar cantitatea oferită este un sac cu material antiderapant pentru fiecare scară de bloc.
Potrivit HCGMB nr. 120/2010, cetăţenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuare, rigole şi alte suprafeţe din jurul blocurilor de locuinţe. Zăpada trebuie depozitată astfel încât să nu încurce circulaţia auto şi nici pe cea pietonală. Aceleiaşi reguli trebuie să se supună şi agenţii economici care desfăşoară activităţi comerciale, în zona punctelor de lucru.GOODAGENCY

Spitalul metropolitan, motiv de dispute politice la Primăria Capitalei

Proiectul spitalului metropolitan a fost respins de CGMB din considerente politice, argumentele pro şi contra fiind demne de analizat.

Pe de o parte, Gabi Firea, edilul şef al Capitalei susţine că
preluarea în administrarea directă a Consiliului General al Municipiului București a imobilului din Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizării obiectivului de investiții „Spitalul Metropolitan”, este necesară pentru ca un spital nou, construit de la zero, prezintă multiple avantaje, întrucât pot fi asigurate din start circuite medicale și condiții igienico-sanitare la cele mai înalte standarde, iar pe altă parte liderul PNL, Cristian Buşoi, spune pe bună dreptate că spitalul astfel poziţionat ar fi mult prea departe de centrul oraşului şi ar face accesul greoi.

Proiectul, care avea nevoie de doua treimi,  a fost respins, avand 32 de voturi 'pentru' (PSD, ALDE si PMP), 18 abtineri (7 voturi PNL si 11 voturi USR) si 2 voturi impotriva (1 vot USR si 1 vot PNL).


Primarul general i-a criticat pe consilierii PNL din CGMB care au votat impotriva  proiectului, la cererea liderului PNL Bucuresti, Cristian Busoi.GOODAGENCY

Concerte de sărbători, în Parcul Titan din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 continuă, în perioada 21-23 decembrie, seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă organizate în Parcul Titan.

Bucureștenii sunt așteptați încă de joi, 21 decembrie, de la ora 18.30, în Parcul Titan unde vor concerta Grasu XXL și Guess Who & Friends.

Ritmul se schimbă vineri, 22 decembrie, la ora 18.00, când de la hip-hop publicul va putea trece la sonorități de jazz în interpretarea lui Adrian Naidin și a Cvartetului său. Tot vineri vor urca pe scenă membrii trupei Vunk, în urma reprogramării concertului din 15 decembrie.

Seria evenimentelor de sărbătoare va fi închisă sâmbătă, 23 decembrie, începând cu ora 18.00, de Narcisa Suciu & Band și Ducu Bertzi & Friends. Lor li se vor alătura membrii trupei Hara într-un concert planificat pe 15 decembrie, dar reprogramat în acest weekend.GOODAGENCY

Premii pentru zecarii Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a premiat, joi, în cadrul unei ceremonii elevii care au obținut în acest an nota 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.
Este vorba de 19 elevi din școlile, colegiile și liceele Sectorului 1.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 1, elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională au fost premiați cu 1000 de lei, iar cei care au obținut nota maximă la examenul de bacalaureat cu 2000 de lei.

Mă bucur foarte mult de rezultatele obținute la învățătură de elevii din Sectorul 1. Împreună cu Consiliul Local am hotărât să stimulăm performanța și să-i premiem pe cei mai buni dintre cei buni. Doresc să-i asigur, atât pe elevi, cât și pe profesori că, în paralel, vom continua să investim în infrastructura școlară pentru ca elevii noștri să aibă toate condițiile pentru a obține rezultate de excepție la învățătură”, a declarat Primarul  Sectorului 1, Dan Tudorache.GOODAGENCY

Aproape 20 de societăţi comerciale vor avea ocazia să obţină cunoştinţe în domeniul energiei

Aproape 20 de societăţi comerciale vor avea ocazia să obţină un transfer de cunoştinţe în domeniul energiei din partea cercetătorilor de la ICPE-CA , în cadrul unui proiect intitulat TRANSENERG ce a început în 2016 şi se va derula până în 2020.

,,Vom putea rezolva pentru ei diverse probleme de cercetare pe care le au , ei pot veni cu solicitări, cu probleme cărora noi să le putem găsi soluţia, fie singuri, fie în colaborare. Mai putem punela dispoziţie tehnologii, instalaţii.,, a declarat Corina Băbuţanu, asistent director de proiect.

Aceasta a arătat că firmele trebuie să sigure o cotă parte din activităţile desfăşurate .

,,Transferul de cunoştinţe către mediul privat prin acest proiect are la bază experienţa ştiinţifică a ICPE-CA şi ne propunem ca prin implementarea sa să obţinem un portofoliu de proiecte de colaborare cu întreprinderi din domeniul energiei, mediului, schimbări climatice.De asemenea, suntem convinşi că vom obţine şi o creştere a competenţelor angajaţilor noştri,, a adăugat Corina Băbuţanu.

TRANSENERG are o valoare de  peste 17 milioane lei, din care puţin peste 11 milioane lei este suma nerambursabilăacordatăp prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul va avea o perioadă de implementare de 60 de luni.GOODAGENCY

Burse şcolare pentru elevii sectorului 3

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat, la sfârșitul lunii octombrie, cuantumul și numărul burselor acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pentru semestrul I al anului școlar 2017-2018.
În urma adoptării acestei hotărâri un număr de 10.505 elevi care învață în Sectorul 3 vor primi burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social.

Din numărul total de burse, 7031 sunt pentru învățământul primar și gimnazial, iar 3474 pentru învățământul liceal.

Pentru elevii ciclului primar și gimnazial:

425 de burse de performanță în cuantum de 200 lei lunar;

4716 burse de merit în cuantum de 100 lei lunar;

1733 de burse de ajutor social în valoare de 150 lei;

157 de burse de studiu pentru ciclul gimnazial în cuantum de 150 lei lunar

Pentru elevii din ciclul liceal care nu au domiciliul în Sectorul 3 fost acordate:

37 de burse de performanță în cuantum de 400 lei lunar;

1141 de burse de merit în cuantum de 200 lei lunar;

214 burse de studiu în cuantum de 300 lei lunar;

631 de burse de ajutor social în valoare de 300 de lei lunar

Pentru elevii din ciclul liceal care au domiciliul în Sectorul 3:

18 burse de performanță în cuantum de 400 lei lunar;

1095 de burse de merit în cuantum de 400 lei lunar;

163 de burse de studiu în cuantum de 400 lei lunar;

173 de burse de ajutor social în valoare de 300 de lei lunar;

două burse de merit în cuantum de 1.000 de lei pentru elevii care au absolvit anul școlar 2016-2017 cu media generală zece.GOODAGENCY

MEN a lansat modelele de subiecte la BAC şi EN 2018

Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat au la dispoziție, începând de miercuri, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două testări. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În același timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.GOODAGENCY

Începe inventarierea locurilor de reşedinţă din sectorul 3

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Generale Impozite și Taxe Locale Sector 3 vor demara, începând cu 1 noiembrie, o acțiune de inventariere a tuturor locurilor de parcare de reședință din Sectorul 3.

Acțiunea are ca scop stabilirea situației reale (de pe teren) a locurilor de parcare de reședință și corelarea acesteia cu cea existentă în evidența fiscală informatică.

A 59-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), organizată în România

Ministerul Educaţiei anunţă că a 59-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), veritabil campionat mondial de matematică pentru elevii de liceu, se va desfăşura anul viitor la Cluj-Napoca, în perioada 3 - 14 iulie.

Competiția este organizată, în parteneriat, de Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Județean Cluj, cu sprijinul Facultăţilor de Matematică și Informatică din Bucureşti şi Cluj-Napoca şi al Institutului de Matematică „Simion Stoilow” din cadrul Academiei Române. Costurile organizării sunt asigurate de Ministerul Educației Naționale, iar demersul de a aduce competiția pentru a patra oară în țara noastră aparține Societăţii de Ştiinţe Matematice din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Sunt așteptați peste 600 de elevi din peste 100 de țări, fiecare stat fiind reprezentat de o echipă formată din maximum șase elevi şi însoţită de cel puţin doi profesori matematicieni. În total, luând în calcul și organizatorii şi profesorii evaluatori, vor participa peste 1.000 de persoane.

Probele de concurs vor avea loc în zilele de 9 şi 10 iulie în Sala Polivalentă. Durata este de patru ore şi jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme (traduse în limba fiecărei ţări prezente). Evaluarea lucrărilor se va face în intervalul 11-12 iulie și va fi urmată de festivitatea de premiere (13 iulie).

Această presigioasă competiție a fost lansată de România în 1959, la iniţiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Ştiinţe Matematice. Primele două ediții s-au desfăşurat la Braşov şi Sinaia, reunind exclusiv ţări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat şi prima ţară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au devenit membre ale OIM. România deţine recordul de organizări, fiind gazdă în 1969, 1979 şi 1999. România şi Bulgaria sunt singurele ţări cu prezență neîntreruptă la acest concurs, iar într-un clasament neoficial pe medalii, România se clasează pe locul trei.GOODAGENCY

Dezbatere pe tema manualului şcolar, la Oradea

Ministerul Educației Naționale organizează vineri, 20 octombrie, la Oradea (Hotel Double Tree by Hilton), o primă dezbatere din seria consultărilor regionale dedicate proiectului Legii manualului școlar.

Vor participa ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Oana Ariana Bucur, directori din Ministerul Educației Naționale, precum și reprezentanți ai inspectoratelor școlare, directori de școli și cadre didactice din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Alte două întâlniri vor avea loc la Râmnicu Vâlcea și Iași, la date ce vor fi stabilite și comunicate ulterior.

Până la finalizarea dezbaterilor regionale, propuneri, sugestii sau opinii legate de proiectul Legii manualului școlar pot fi transmise, în continuare, pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . GOODAGENCY


Curs Valutar


Moneda: RON 
Pentru: 19/06/2018
CHF 4.0578
EUR 4.6663
GBP 5.3256
USD 4.0420

Made by (c) The Factory
Modified by (c) IT Creative

Despre Noi

GoodAgency doreşte să promoveze cele mai bune idei şi să formeze corect opinia publică a ştirilor zilnice.

Deontologia şi profesionalismul jurnalistic sunt principiile de bază ale GoodAgency.

Ajutăm lumea să afle şi să ştie adevăratele ştiri şi să înţeleagă timpul în care trăim, fără a manipula.

Informaţia pură este la ea acasă, la GoodAgency

Citatul zilei

Am considerat că Academia Română, care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română, este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine, a spus George Brăiloiu

Online

Avem 2278 vizitatori online

Login



ANSR

Caută în site

Apa minerală KEIA

Anunturi

Learning

Aveti cumva pe acasa copii veseli, jucausi, simpatici si curiosi? Va asteptam sa ii inscrieti la noi la cursurile/meditatii pentru copiii 5+, 7+, 9+, 11+ ani si elevi13+ si 15+ani. Vor invata jucandu-se si imprietenindu-se! Vor trai experiențe frumoase, descoperind lumea cu ajutorul limbilor engleză și germana!

http://cursuri-germana-engleza.ro/
Tel: 0723642817
Iar daca au toate calitatile de mai sus, vom negocia dur inapoierea lor. E posibil sa ii indragim prea mult.